OS2: Met de hakken over de sloot. Als dat nu ook eens de uitslag voor de volgende wedstrijd zou kunnen zijn! Olympia(S)1 stond minder riant in hun poule 3J en als laatste geplaatst in de zg. degradatiezone. Thor1 stond hierbij slechts twee punten hoger, dus binnen ‘handbereik’.
En bij verlies …….. slechts uitstel van executie. Zaak was, dat de ploeg o.l.v. Peter Buitendijk, soepel zou spelen, één team vormde en in zichzelf geloofde. Vandaag was het erop of eronder!
Enkele minuten voor de officiële aanvangstijd floot scheidsrechter Christiaans de wedstrijd van start. Het duurde lang voordat de score op gang kwam, maar binnen tien minuten keek Olympia tegen een 0-3 achterstand aan, waarbij er in de 4e, 5e en 10e minuut was gescoord. Thor was hierbij gretiger op de kansen en zowel van kortbij, als veraf wisten zij nog tweemaal de korf te treffen (13’; 5-0). Dit kwam hard aan, maar dezelfde minuut wist Olympia uit een afstandsschot te scoren (13’; 5-1). Drie minuten later wisten beide teams geen uitgelezen kans te benutten, maar een afstandsschot vanachter de korf, trof ‘doel’ (17’; 5-2). Olympia kon deze trent echter niet doorzetten en maakte de thuisploeg de 6-2(17’) en 7-2(18’). Olympia wist vervolgens hun derde treffer te scoren(19’; 7-3), maar veroorzaakte in de volgende minuut een strafworp(8-3) en twee minuten later was het wederom Thor, dat wist te scoren(22’; 9-3). Nog dezelfde minuut floot de scheids weer voor een strafworp, maar nu in het voordeel van Olympia, die meteen werd verzilverd(22’; 9-4). Het rendement uit scoten was bij Thor hoger en zo schoten zij zich naar 10-4(23’). Een afstandsschot van Olympia; raak(23’; 10-5). Een goed uitgevoerde vrije bal; raak(27; 10-6). Een afstandsschot na dubbel balverlies; raak(29’; 10-7). En dit na nog een gemist bovenhands schot(Olympia) en een gemiste strafworp(Thor). In de laatste minuut bepaalden de tegenstanders de ruststand van 11-7.
Een ver afstandsschot bracht Olympia, in de eerste minuut van de tweede helft naar 11-8, maar kreeg twee minuten later de kous over de kop, uit een strafworp(33’; 12-8). Thor wisselde. Een geblokkeerd(!) onderhands schot van de thuisploeg, werd toch gehonoreerd door de scheids, omdat de bal na de overtreding in de korf was verdwenen(34’; 13-8). Een tactisch genomen vrije bal van Olympia werd onderhands in de korf gegooid(35’; 13-9). Olympia kon iedere keer dat gaatje maar niet dicht krijgen. De verdediging van Olympia liet zich enigszins wegspelen, waarbij er ook enkele merkwaardige beslissingen van de scheids waren. Een bal werd uit de handen getikt (bij Olympia), waarna er werd geschoord door Thor(36’; 14-9)! De thuisploeg wist hun voorsprong te vergroten tot 18-9(45’), waarbij Olympia nog tweemaal uit een vrije bal verzaakte te scoren en wisselde. Een doorloper van Olympia werd verkeerd afgestopt en leverde een strafworp op(46’; 18-10). Met nog een kleine vijftien minuten te gaan, was het, alsof een muis tegen het achterwerk van een olifant aankeek. De ploeg uit Barendrecht zou of roerloos moeten blijven staan of de gescoorde punten zouden dubbel moeten gaan tellen, maar zowel spelers, als de toeschouwers wisten, dat dat een fata morgana was. Dus door met die wedstrijd en er nog alles uithalen, wat er te halen viel. Het zat niet mee! Een vrije bal, mis. Een oude blessure speelde op en de wedstrijd lag even stil. Drie minuten na de vorige treffer, was het wederom Olympia, dat een puntje kon laten noteren(49’; 18-11), met nog tien minuten te gaan. Een tijdstip, dat de gemoederen nog lang zouden beroeren en na de wedstrijd nog lang en breed werd besproken. Twee heren kregen een gele kaart, voor een opstootje, uit het niets, veroorzaakt door Olympia! Ongelooflijk en ongekend! Dit hoort niet bij welke sport dan ook. Na een oponthoud van enkele minuten ging de wedstrijd verder en kreeg Olympia, uit een strafworp nog de 19-11(53’), twee afstandsschoten (54’; 21-11) en in de laatste minuut de 22-11 over zich heen. Een verdedigd schot van Olympia werd niét gehonoreerd en zo werd de eindstand bepaald. Helaas betekende deze verloren wedstrijd wellicht, dat Olympia zal degraderen, al is er nog één wedstrijd te gaan, op 11 maart in Sporthal Olympia. Hierbij ontvangt de thuisploeg, de formatie Erasmus, uit Rotterdam. Alleen bij winst, kunnen er in deze competitie nog zaken worden gedaan.

Olympia(S)1: Nienke-1 keer, Tanya-1 keer, Jason, Lennart-4 keer;
Eline van der Wacht-1 keer, Dianne, Martijn-1 keer(52’ Glenn-1 keer), Shane-2 keer.
Coach: Peter Buitendijk. Reserve(overig): Nadine.
Scheidsrechter: dhr. P.B.M.B. Christiaans.