Niet het uit-blinkendste team, wel het sprankelendste, geruchtmakende, plezierigste, luidruchtig op de vereniging aanwezig zijnde Olympia 5 heeft hun 1e competitiewedstijd beleefd in Rotterdam tegen OZC. Het voltallige team maakte acte de préséance waarbij Peter B niet kon meespelen in verband met een chronische blessure. Ook dit seizoen unaniem gekozen als teamcaptain heeft Michel een vak-indeling gemaakt. Patricia (2e helft Karin), Annabelle, Marcel (2e helft Andre) en Michel. Bianca v/d B (2e helft Marijke), Bianca v/d W, Rene en Peter R.

Zaterdag 2 september OZC 4 – Olympia 5

Na een korte warming-up en ingooien op de korf stond de scheidsrechter al te trappelen om te starten. Met al snel een overtreding tegen keken we tegen een achterstand aan 1-0 via een strafworp. Bianca v/d/ B maakte er gelijk van via een afstandsschot. Bij een 2-1 achterstand kreeg OZC de 2e strafworp mee, 3-1. Marcel maakte er op een gegeven moment 5-2 van waarna OZC strafworp nummer 3 in de schoot kreeg geworpen, 6-2. Het 5e punt werd verzuimd om te maken door OZC doordat de bal met strafworp nummer 4 achterop de korf terecht kwam. De vele kansen die wij kregen misten de korf waardoor Rene het een beetje zat werd en gefrustreerd de 7- 3 op zijn naam kreeg. Voorafgaande het fluitsignaal van de rust stond de stand op 8-3.

Tijdens de rust werden de overtredingen doorgenomen met elkander en de fouten geanalyseerd onder het genot van een kopje thee met flierefluitersbes. De invallers gooiden tijdens deze onderbreking de ballen zonder problemen in de korf als opwarmertje voor de 2e helft.

Met Karin, Marijke en Andre in de gelederen en een andere speelwijze hoopten we op meer tegengas te geven aan OZC. Doordat Peter R achterop zijn tegenstander liep vond de scheidsrechter dat een strafworp waard die gelukkig voor ons gemist werd maar door als heer geen verdedigingsfout te maken op een dame alsnog in de korf verdween via een doorloopbal 9-3. Rene, niet echt lekker in het spel zittend maar wel op dreef maakte de 9-4. Ook de 9-5 komt op zijn conto. Bij de stand van 10-5 wederom een strafworp tegen ☹️☹️☹️☹️, nummer 6. Deze verdween wel in het mandje, 11- 5. Als topscoorder van deze partij maakte Rene de 11-6. Bij een stand van 12-6 verdween Peter R geblesseerd het veld, Marcel kwam in het veld terug voor hem. Annabelle maakte de 12-7 en Rene de 13-8, tevens eindstand van deze wedstrijd.

Hoe je het als scheidsrechter voor elkaar krijgt om 6 strafworpen te geven aan de thuisclub en geen 1 aan de gasten doet menig Olympiër concluderen aan een thuisfluiter of omkoping. Eigenlijk concluderend dat de uitslag geflatteerd is en dat we echt niet onderdeden voor OZC. Dat de vele schoten op korf niet in het mandje verdwenen lag aan onszelf. Het spelletje werd conform de trainingen gespeeld met hier en daar schoonheidsfoutjes.

Bent u er op 9 september bij langs de lijn als Olympia 5 thuis-speelt?

De vrienden van het 5e