Na afgelopen week training gevolgd te hebben waarbij diverse aanvalspatronen geoefend werden was het tijd voor de 1e thuiswedstrijd van dit seizoen. Kan Olympia 5 na de verloren uitwedstrijd vorige week vandaag wel het verschil maken?

Zaterdag 9 september Olympia 5 – KCR 9

Op de afwezige Bianca v/d W, en de niet spelende Patricia en Peter B na was een ieder wel spelend gemotiveerd tot op het bot. Vlak voorafgaande de wedstrijd op het hoofdveld en gelukkig voor ons met een waterig zonnetje gaf Michel de opstelling prijs. Annabelle, Karin, Marcel en Peter R (2e helft Michel). Marijke, Bianca v/d B, Rene en Andre. Sandra en Bianca R, allebei vanuit Olympia 4 als extra reserve.

Bij de tegenstander stond een reus in het veld. Als kleinduimpje koos Andre ervoor om deze persoon als sparringpartner te krijgen. Nadat Gertjan ons datgene had uitgelegd hoe we het spel het beste konden spelen tegen deze tegenstander maakte Wim K, onze scheidsrechter van vandaag exact om 15.00 uur bekend dat er gespeeld moest worden.

Al snel keken we tegen een achterstand aan waarbij Karin via een strafworp en Rene via een afstandsschot er 2-3 van maakten. Doordat er verzuimd werd om de stand gelijk te trekken om zodoende een andere speelwijze te creëren liep KCR uit naar 2-7. Aanvallend kwamen we niet aan bod, hun vermogen om te kunnen scoren werd in het ene vak uitgevoerd door de dames en in het andere vak door de heren via doorlopers en afstandsschoten. In de resterende seconden van de 1e helft kreeg Bianca v/d B haar kans om via een strafworp te scoren. 3-7 werd tevens het rustsignaal.

In de 2e helft konden de wissels ook het verschil niet maken, de korf bleef (figuurlijk gezegd) dichtgeplakt en de aanvalspatronen kwamen niet juist uit de verf. Bianca v/d B scoorde haar 2e punt, 4-9. Annabelle liet zich wisselen voor Bianca R. De reus tegenover Andre was niet snel, wel groot en telkenmale glipte Andre onder de maaiende armen door van zijn tegenstander. Hij was het die de 5-12 maakte. Bianca v/d B viel door een blessure uit waardoor Sandra in haar plaats kwam. De 6-12 was voor rekening van Rene. De 7 minuten die nog op de speelklok stonden werden gebruikt voor een offensief, door onbekende redenen ging de bal echter niet door het mandje voor ons, wel voor KCR, 6-13. Uitgeblust, soms de handen op de knieën, tikten de seconden weg. Enigszins teleurgesteld omdat er door ons niet gescoord werd zag een ieder de klok op einde speeltijd staan. Scheidsrechter Wim K mocht de staand 6-13 doorgeven aan de bond.

De beste stuurlui zitten aan de wal, degene die in het veld stonden kregen een mager zesje voor uitvoering, scoringskansen, spelbeeld en gecreëerde spelsituaties. Dit terwijl KCR qua spel niet een moeilijke tegenstander was.

Op 16 september Speelt Olympia 5 thuis tegen ZKV, die vandaag met ruime cijfers gewonnen hebben, BENT U ER DAN OOK?

De vrienden van het 5e