Voltreffers 1 – Olympia(S)1 dd.09/09/2017.  

De eerste wedstrijd van het seizoen zit er alweer op. Zaterdag 2 september 2017 startte de formatie o.l.v. Peter Buitendijk met een verpletterende score en winst van 18-9 op hun bezoekers, OJC ’98 uit Berkel-Enschot, bij Tilburg. Vandaag volgde de reis naar Oosterhout(NB), waarbij hun tegenstander ook meteen de koploper van de poule is, samen met Olympia en ZKV 1, met een net iets beter doel(korf)saldo. Een krachtmeting en dus ook direct een uitdaging, om bij winst, misschien de kop over te nemen. Locatie van dit spektakel is Sportcomplex Paterserf, Buurstede, Oosterhout(NB). 

Omstreeks 15:30 uur werd het startsignaal door scheidsrechter dhr. J. Barentsen gegeven. 

In de tweede minuut volgde er een vrije bal voor de thuisploeg, mis. Een minuut later was het raak, uit een afstandsschot(2’; 1-0). Nog diezelfde minuut wist Olympia dit te parreren; 1-1. In de snelheid van het spel, want er werd op 20x50m gespeeld, volgde er een vrije bal voor Olympia; mis/verdedigd. In de 5e minuut werd het spel even gestopt voor een knie-incident. Na de spelhervatting wist Olympia een strafworp te verwerven, omdat een doorloper, tijdens het afmaken op een onjuiste manier werd onderbroken. Deze strafworp leverde een voorsprong voor Olympia op; 1-2(7’). Het duurde bijna vijf minuten voordat zich een goede kans voordeed voor Olympia, maar deze bovenhandse bal mocht er kennelijk niet in! Ook een aanvallenreeks van Olympia leverde niets op en of de duvel ermee speelde, werd een doorloper afgekeurd, wegens verdedigd. Acht minuten na het tweede punt van Olympia werd het derde op het scorebord geplaatst! Scorebord? Waar? We noteerden 1-3(15’). Helaas voltrok het vonnis zich in de volgende vier minuten. Zo trok Voltreffers de stand gelijk; 3-3(19’). Aanvallen volgden over en weer, met nog een gemiste vrije bal van Olympia, een dame tegen de grond en een gele kaart(commentaar!) voor een heer van Voltreffers, want de scheids liet niet bepaald over zich heen lopen. Een afstandsschot bracht Olympia op voorsprong (31’; 3-4), maar dat werd in dezelfde minuut nog teniet gedaan, met de gelijkmaker(4-4). Rust. 

De tweede helft startte in het voordeel van Olympia, want deze was nog geen twee minuten aan de gang, of Olympia legde de 5e punt in de korf, uit een afstandsschot(37’; 4-5). Maar toch kreeg men ook weer de kous over de kop, want in de volgende minuut stond het weer gelijk(5-5). Waar de thuisploeg misste, scoorde Olympia, uit een kort schot en stond Olympia weer voor, maar verzuimde, om afstand van hun opponenten te nemen. Voltreffers deed in deze fase het onverwachte en scoorde tweemaal, zodat nu zíj vóór stonden (49’; 7-6). Dit in een fase van de wedstrijd, dat de combinaties van Olympia niet zo wilden lukken en in de handen van de tegenstanders eindigden! Een vrije bal van Olympia rolde er nog uit, maar de tweede werd wél verzilverd en zorgde voor de gelijkmaker(54’; 7-7). Olympia zat niet echt in het spel en verloor teveel de bal, waardoor de thuisploeg uiteindelijk wist te scoren(57’; 8-7). Olympia herstelde zich langzaam en wist twee minuten later, een prima genomen vrije bal in de korf te leggen; gelijk(59’’; 8-8). Kort daarna werd een vrije bal gemist, waardoor Olympia niet een voorsprong kan terug pakken. In de 63’ volgde er een incident, waarbij een heer van Voltreffers zijn doorloper wil maken en daarbij dwars door een dame van Olympia heen wil en nog een heer door zijn onstuimige spel verwondde. Je zou hiervoor een spelhervatting voor Olympia verwachten, maar de scheids legde de bal op de stip, wegens elleboogwerk van Olympia. Onbegrijpelijk, maar deze strafworp zette de stand op 9-8. In de laatste zeven minuten van de wedstrijd en de nog resterende blessuretijd, gold letterlijk de spreuk ‘ik worstel en kom boven’! Olympia streed er voor, maar het wilde niet lukken. Het was in de blessuretijd, dat Olympia en vanuit een kort schot de gelijkmaker en tevens eindstand op het denkbeeldige scorebord zette(70+; 9-9). 

Met deze gelijke stand van beide koplopers en de winst van het Zuidlandse ZKV op ’t Capproen, neemt ZKV de koppositie over in poule 4G en volgen Voltreffers en Olympia op de voet. Op 16 september volgt de wedstrijd, uit, tegen OranjeZwart in Mijnsherenland/Westmaas.

Aanval(start): Nadine, Tanya(1x), Mitchel(1x; na rust Glenn-1x) en Shane(1x); Verdediging(start): Eline vd W, Nienke(2x), Andre(3x) en Jan. Reserve: OS2. Coach: Peter.