Weidevogels 4 – Olympia(S) 2  dd.09/09/2017.

Vandaag stond de tweede wedstrijd van Olympia 2 te gebeuren, ditmaal ‘uit’ bij Weidevogels 4 uit Bleiswijk, Sportcomplex Merenveld. De eerste wedstrijd werd thuis verloren tegen hun opponenten Twist 3, met 6-11, waarbij Olympia2 tot heden een gedeelde 6e plaats inneemt. De Bleiswijkers speelden hun eerste competitiewedstrijd.

Omstreeks 12:00 uur floot scheidsrechter dhr. J. Pieterse de wedstrijd van start. In de 2e minuut was het raak voor de thuisploeg(1-0). Minutenlang probeerde Olympia een doorbraak te forceren, maar een doorloper in de 6e minuut moest de bekroning worden, echter helaas. Direct erna wist de ploeg uit Bleiswijk hun punt wél te verzilveren; 2-0. De schoten van Olympia kwamen meestal op de rand van de korf, terwijl een bal door de korf toch zeker óók verdiend was, maar helaas. Met een overduidelijke schwalbe viel een heer van de thuisploeg uit een doorloper tegen de paal, waardoor Weidevogels met de toegekende strafworp uitliep naar 3-0(10’). Ook kleine irritaties deden Olympia geen goed en zuivere schoten ontbraken. De thuisploeg deed echter betere zaken en waar Olympia geen vuist kon maken, liepen ze van de 19’ tot en met de 24’ minuut uit naar 7-0. Pas in de 25’ was daar dan het verlossende punt voor Olympia, uit een afstandsschot(7-1). Gedurende de volgende vier minuten konden beide ploegen niét tot score komen, maar was het uiteindelijk wéér de thuisploeg, die aan het langste eind trok en verder uitliep naar 9-1(33’), waarbij Eline nog een bal in haar gezicht kreeg en de scheids de wedstrijd even moest onderbreken. Als een angstkreet wist Olympia hun tweede punt te scoren(34’; 9-2) en moest van geluk spreken, dat de tegenstanders, in dezelfde minuut, een vrije bal misten. Rust.

Beide ploegen zetten in het begin van de tweede helft hun ‘beste beentje’ voor, waarbij Weidevogels een doorloper mistte(36’) en Olympia de bal uit de korf zag draaien(39’). De tweede helft was zes minuten onderweg, toen de thuisploeg in vijf minuten tijd er twee punten bij sprokkelde en de stand op 11-2(44’) zette. Dit bracht donkere wolken boven Olympia, alwaar het maar niet lukte, om de schoten door de korf te laten landen. Maar ook de échte donkere wolken verrezen letterlijk aan de horizon en ook het onweer liet van zich horen. In de 48’ viel nog een punt ten goede aan Olympia (11-2) en in de volgende minuut nog één aan Weidevogels(12-3). Met nog vijftien minuten te gaan en het naderende onweer, blies de scheidsrechter de wedstrijd af, om vervolgens de kantine in te duiken. I.o.o. werd de wedstrijd bij deze speeltijd en stand bekrachtigd, want het kon nog zeker drie kwartier duren, dat het onweer voorbij getrokken kon zijn, om de wedstrijd te hervatten. Ook moesten spelers van het tweede door naar Oosterhout, om zich als reserven aan te melden, bij het eerste van Olympia. Om voor vijftien minuten nog een keer naar Bleiswijk af te reizen, werd gepast.   Uitslag: 12-3 en met deze uitslag deelt Olympia de laatste plaats met Paal Centraal 2. Op zaterdag 16 september moet worden afgereisd naar WION4, Ommoord.

Aanval(start): Eline, Lottie, Ramon en Wim(2x); Verdediging(start): Esmee, Karin, Glenn(1x) en Pjotr.

Reserve: Rick, OS1. Afwezig: Martijn(werk).