Onze teamcaptain weet dat er iets te halen valt tegen onze gemeenteburen daar we vorig seizoen een aantal keren hadden gewonnen. ZKV had echter vorige week overtuigend gewonnen, aan ons om hun uit de overwinningsroes te halen. Na een natte trainingsweek zijn de puntjes op de i gezet door onze trainer Gertjan.

Zaterdag 16 september Olympia 5 – ZKV 2

Op de afwezige Michel, Annabelle, Marijke en Peter B. na bleven er acht teamleden over om een partij te vormen tegen ZKV. Doordat onze teamcaptain zelf afwezig was draaide ad-interim Bianca v/d B de scepter met als secondant op de zijlijn onze trainer Gertjan. Rene, Karin, Peter R en Bianca v/d B, op papier een heel sterk vak en Bianca v/d W, Patricia, Marcel en Andre in het andere vak. Wissels indien nodig waren aanwezig in de dug-out. Met een waterig zonnetje, gelukkig voor ons wel droog werd de wedstrijd stipt op tijd gefloten door Henk.

Bianca v/d B startte de openingsscore d.m.v. een strafworp, 1-0. Al snel liepen we tegen een achterstand aan, allemaal doorlopers, voornamelijk gescoord door de dames van ZKV. Wat ons opviel was dat onze teamgenoten telkenmale bij hun aanval heel snel de bal kwijtraakten zodat de op papier zijnde sterke vak snel in de verdedigingsmodus moesten. Gelukkig werd ZKV heel veel scoringskansen ontnomen maar verzuimden we zelf om iets dichterbij te kunnen kruipen. Andre en Marcel hadden hun handen vol aan de 2 lange heren van ZKV, de dames Karin en Bianca v/d B aan hun dames. Bij het rustsignaal stond de scoreboord op 1-4.

Idem aan de 1e helft begonnen de 4 dames en de 4 heren ongewijzigd de partij. Marcel maakte de 2-5, Gertjan riep regelmatig een speler bij hem voor tips en de overige (beste) stuurlui langs de zijlijn slingerden hun tips met regelmaat het veld in. Degene in het veld moesten het echter doen en zodoende bij 2-6 liet Andre zich wisselen voor Jermaine doordat hij enigszins last had gekregen van zijn knie. De strijd om de korf ging onverminderd door, ZKV veroverde telkens heel snel de bal in hun verdedigings-vak, aanvallend werden ze met hand en tand door de Olympianen verdedigd. Bianca v/d B scoorde haar 2e via een doorloper, 3-6 inmiddels. Marcel kreeg het in de laatste minuten nog even aan de stok met zijn tegenstander waarbij Bianca v/d B even bestraffend optrad. Gedurende de gehele wedstrijd gingen de lichamelijke overtredingen over en weer, gedoogd door scheidsrechter Henk zolang het binnen de korfbalregels bleef. Hij vond de strijd welletjes bij de stand 3-7 wederom gescoord via een doorloper.

**Door gemis aan scorend vermogen is ook deze partij verloren. Verdedigend staat Olympia 5 hun mannetje maar wordt er snelheid gemist om de bal te heroveren bij de vele aanvallen , de aanvalstactieken gaan steeds beter alleen wordt de korf hierbij niet gevonden.

Op 23 september Speelt Olympia 5 uit tegen ZKV, KOMT U KIJKEN IN ZUIDLAND?

De vrienden van het 5e