Het veldseizoen najaar 2017 loopt op zijn einde, de spelers van Olympia 5 snacken naar de warmte en droogte maar moeten helaas nog 3 wedstrijden spelen voor de herfstvakantie waaronder die van vandaag in Ridderkerk.

Zaterdag 7 oktober 2017 KCR 9 – Olympia 5

**Onze teamcaptain hoefde maar 8 spelers op te stellen daar Patricia (geblesseerd), Marijke (gebroken ringvinger opgelopen tijden training, aanwezig als toeschouwster), Andre (afwezig) en Peter B (aanwezig als reservespeler) niet opgesteld hoefden te worden. Annabelle, Karin, Michel en Marcel vormden een vak en Bianca v/d B, Bianca v/d W, Rene en Peter R het andere vak. Op een zompig speelveld en nattigheid vanaf boven komend werd er voorafgaande wedstrijd een strijdplan opgesteld. De vak indeling van KCR zou aangeven waar we zouden starten daar Peter R de lange heer als tegenstander zou treffen. Bij de vorige ontmoeting was het “Klein duimpje Andre” tegen “reus Goliath KCR”. De scheidsrechter van de thuisclub wilde op tijd aanvangen en zo werd er om precies 16.00 uur gefloten voor het 1e balcontact.**
**Al snel, maar dit was ingecalculeerd door ons waren het de dames van KCR die de score openden door middel van doorlopers 2-0. Michel, trefzeker maakte de 2-1. Via een derde doorloper en een afstandsschot werd het 4-1 terwijl onze kleding aardig nat begon te worden en dit niet door het zweten kwam. Bianca v/d B die een vrije worp mocht/kon maken zette de 4-2 op het scorebord. Michel zorgde ervoor dat uiteindelijk zijn tweede afstandsschot korf trof, 5-3 inmiddels. Verdedigend stonden we onze mannetje, de dames van KCR moesten het verschil maken wat dus resulteerde dat de heren van Olympia donders goed moesten opletten dat ze geen verdedigingsfout maakten (man blokt vrouw). Met enige overtredingen over en weer was het Bianca v/d B die wederom een vrije worp mocht nemen. Daar de tegenstander van Rene verkeerd stond was het via een een-tweetje dat Rene de 5-4 maakte. De op het scorebord staande 6-4 maar vooral de gespeelde tijd eerste helft gaf aan dat het theepauze was.**
**Tijdens de rust werd Peter R behandeld aan een bovenbeenblessure, dit door tijdens de 1e helft in een dubbele sandwich te zijn beland met tegenstander, Rene en paal terwijl de rest even de neuzen bij elkaar stak over verloop eerste helft.**
**De 2e helft begon ongewijzigd als vak indeling met wel een afgesproken iets andere speelstijl. Peter R zou tijdens de aanval ook de paalpositie nemen ondanks zijn grote tegenstander. Of nu de vermoeidheid de boventoon voerde, het weer parten speelde of RKC anders was gaan spelen, op een gegeven moment stond het 10-4 door gemaakte afstandsschoten, een strafworp en een doorloper. Annabelle deed er van alles aan om haar kansen te benutten, geen enkele bal trof korf ondanks de vele kansen die ze kreeg. Karin daarentegen trof wel de binnenkant van de korf, 10-5. Bij 11-5 werd Marcel ingeruild voor Peter B, die de laatste 15 minuten in het veld kwam. Met nog een 5 minuten speeltijd, naar onze inziens duurde de 2e helft langer als de 1e helft kreeg Rene eindelijk zijn vizier op scherp, 11-6. RKC mocht in de eindfase er 12-6 van maken, eindstand van deze wedstrijd.**

**Op 9 oktober speelt Olympia 5 thuis tegen OZC om 20.00 uur en donderdag 12 oktober uit tegen ZKV, de laatste 2 wedstrijden voordat een ieder de zaal in gaat.**

De vrienden van het 5e