Vandaag stond de thuisploeg tegenover de ploeg uit Maasland, tw. ODO 3. Zij bekleedden tot heden de tweede plaats in poule R3S, met 6 punten, terwijl Olympia(OS2) met 2 punten op de zevende plaats staat.
Een pittige dobber voor het ‘stuurloze’ team, dat vandaag de aanwijzingen kreeg van Aldo Cafferata. Deze zaterdag waren de weerscondities “minder” te noemen, met 12 graden op de temperatuurmeter, nauwelijks wind en voortdurend lichte regen, miezerig dus!
Om 13:30 uur blies scheidsrechter Jerry Kasten voor het startsignaal van de wedstrijd en begon Olympia met de uitworp. De eerste minuten was het nog aftasten voor Olympia, maar in de derde minuut was daar dan toch een kans, vanuit een vrije bal, maar deze werd helaas gemist. Nog diezelfde minuut wisten de tegenstanders hun kans wel te verzilveren, uit een kort schot(3’; 0-1). Dit gaf toch aan, dat Olympia in de verdediging, hun tegenstanders in de gaten moesten houden en niet teveel ruimte moesten geven. In de volgende minuten ketste een afstandsschot van OS2 eruit en miste een heer van hun opponenten een doorloper. Waar een eerder schot er nog uit ketste, was het nu weer een afstandsschot van Glenn, maar nu raak (6’; 1-1). Het miezerige weer deed er zeker geen goed aan en droeg er zeker aan bij, dat het samenspel van Olympia niet optimaal was. En gelukkig voor Olympia, was dat dezelfde reden voor de schoten van ODO. Onder luide, maar bemoedigende aanwijzingen wist Olympia niét te voorkomen, dat de Maaslanders toch wéér scoorden (20’; 1-2). Daarvoor was wél een dik kwartier verstreken, na hun eerste score. Olympia kreeg nog bijna de kous over de kop, na het binnenhouden van een overspeelbal, door ODO, en waarbij de verdediging van Olympia dus helemaal niet op hun plaats stond en de tegenstanders ineens vrij onder de paal konden verschijnen(23’). De poging tot scoren werd tot tweemaal gemist! Twee minuten later was hun dame succesvoller en wist hun derde punt te verzilveren(25’; 1-3). Bij Olympia waren de schoten veelal tekort voor de korf en wist ODO de afvang meestal te veroveren. In hun aanvallen wisten de tegenstanders dan ook mondjesmaat béter om te gaan en tot score te komen. In de 28’ uit een afstandsschot en in de 30’ na een rebound, ook met een afstandsschot(1-5). Hun snellere combinaties leidden twee minuten voor het verstrijken van de eerste helft tot hun zesde punt. In dezelfde minuut wist Olympia nog een strafworp toegekend te krijgen, voor het uit handen slaan van de bal en tijdens een poging tot scoren(33’; 2-6 Martijn). Dit was meteen het laatste punt in deze helft.
Op zich geen groot verschil bij het ingaan van de tweede helft, maar dan moet je niet verzuimen, om in de verdediging voorzichtig te zijn. Dat kostte Olympia bijna een tegenpunt, was het niet, dat ODO deze in de eerste minuut van de tweede helft over de korf zag gaan. In de volgende minuut was het dan wél raak(37’; 2-7) en de tegenstanders bleken op dit moment de bovenliggende partij te zijn. Zo liep de ploeg uit Maasland in de eerstvolgende tien minuten uit naar 2-11(49’), waarbij Olympia nog een enkele kans verloren zag gaan en deze laatstgenoemde score door een strafworp werd beklonken! Bij deze score lagen beide partijen, leek het, even in evenwicht, want beide verdedigingslinies zaten dicht en de aanvallers bleken niet tot score te komen. In de 53’ en 55’ wisselde ODO hun heren, waarna er een frisse wind door het team van ODO waaide, maar in de volgende schotenreeks niét tot score kwam. Olympia kon nog een tegenaanval in positieve zin afronden en schoot het team naar de 3-11(62’ afstandsschot Glenn). Het overspel stokte soms, bij Olympia en ODO kon daar nog drie keer gebruik van maken (64’ 2x; 69’ 1x). In de allerlaatste minuut kon Olympia de eindstand op het scorebord zetten d.m.v. een afstandsschot (70’; 4-14 Ramon).
Door deze uitslag is er in de plaats verdeling géén verandering gekomen. Olympia staat dan wel zevende, maar met gelijke punten als WION4, echter met een beter doelsaldo.
Volgende week en tevens de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen 2017/2018 speelt Olympia tegen Paal Centraal2, uit Delft, dat één puntje hoger op de ladder van de competitie staat.

Olympia2: Karin, Lottie, Glenn en Ramon; Eline de Z., Simone, Martijn en Pjotr.
Reserve: Esmee, Nienke, Mitchel, Rick, Wim; aldus de inhoud van de dug-out. Interim coach: Aldo.