dd.14-10-2017.

Vandaag, 14-10-2017 was de laatste wedstrijd aangebroken, in de 1e helft veldcompetitie, poule 4G.

De tegenstander van Olympia 1/J.Buijse & Zn. bv staalbouw, was deze keer ZKV 1, uit Zuidland.

In de competitie stond, tot heden, Olympia op de tweede plaats, door de winst van OJC’98, maar die één wedstrijd meer heeft gespeeld. Olympia kon dus de eerste plaats aan het einde van de competitieperiode terug innemen, na winst op ZKV. Zij stonden op dat moment, met vier punten op een gedeelde vierde plaats, samen met Volharding. Poulegenoten Voltreffers uit Oosterhout, dat afgelopen donderdag(12/10) verrassend verloor bij ’t Capproen 1, stond op plaats drie. Al met al kon er nog veel veranderen, zo juist voor de herfstvakantie. Olympia doet het prima in deze competitie, net als OJC’98 1, dat óók uit de derde klasse komt.

De weersconditie voor deze zaterdag was prima, tw. zonnig en 19-20⁰C. Dus nazomers.

Op sportcomplex Groot-Nibbeland gaf scheidsrechter (P.) van Woensel, omstreeks 15:30 uur het fluitsignaal voor de 1e helft. Een enkel tiental toeschouwers, dat gedurende de wedstrijd groeide, keek toe, hoe beide teams in de eerste minuut een kans kreeg, maar deze niet wisten af te ronden. In de 4’ was daar dan dé kans voor Olympia, om met een perfecte doorloper de score te openen, maar deze ging over de korf, in plaats van erin.

Het doel was hiermee aangegeven, dat Olympia gretig oogde naar een treffer én de leider in de wedstrijd. Een minuut later was er dan een afstandsschot, dat ZKV de eerste treffer van de wedstrijd bezorgde(5’; 1-0). Dit had Olympia toch even op de plaats gezet en vielen er in de volgende minuten en van beide kanten géén opvallende aanvallen, tot de negende minuut. Eerst had ZKV een uitstekende kans, om met een doorloper te scoren, maar het was in de daarop volgende aanval juist hun bezoekers, dat de gelijkmaker door de korf joeg(9’; 1-1). Jan had deze wedstrijd weer een fijne collega tegenspeler getroffen, waarbij hij veelal het onderspit moest delven, wegens het bijbehorende postuur van deze persoon. Na een duel moest de wedstrijd even worden gestaakt(10’). Na de spelhervatting wist Olympia gelijk hun stempel te drukken en met een welgemikt kort schot was de 1-2 geboren(11’ Mitchel). Nog dezelfde minuut trok ZKV dit recht en was de stand weer gelijk(11’; 2-2). Een mooie doorloper, in de 13’, bracht Olympia toch niét naar een voorsprong en ook de tegenaanval presteerde het niét, om de reeks schoten door de korf te laten vallen. Zes minuten na de laatste treffer was het de thuisploeg, dat middels een afstandsschot aan het langste eind trok en de voorsprong weer terug haalde(17’; 3-2). Op dat moment was ZKV de bovenliggende partij en aanvallen van de thuisploeg moesten er alleen nog invallen. Olympia moest zwaar in de verdediging! Een vrije bal(18’) van de Zuidlanders; mis. In een klutsduel moest de wedstrijd nog even worden gestaakt voor Nadine(20’). Een verworven vrije bal werd na een rebound nóg niet door ZKV verzilverd, net als even later een doorloper van Olympia. Minuten verstreken en in de spaarzame momenten, dat Olympia kon aanvallen, kwam er voor hen zelfs een strafworp, nadat de bal uit Jans handen was geslagen, tijdens een doorloper(25’; 3-3 Andre). Maar weer kregen de uitspelers de kous over de kop en scoorde ZKV met een kort schot, terwijl er tevens voor een overtreding werd gefloten, maar deze vervolgens naar de middenstip werd verwezen, in het voordeel van ZKV(25’; 4-3). Olympia zat in deze fase niet lekker in het vel en moest vervolgens de 5-3(28’) en 6-3(29’) incasseren, terwijl de thuisploeg dit euforisch vierde. Maar de score stokte, want ZKV miste veel kansen en maakte deze niet af voor Olympia. Men bleef knokken voor wat het kon en moest toch een manier weten te vinden, om zich te herpakken. Een moment van onoplettendheid van ZKV-zijde, leidde tot een draai en kort schot, juist voor de paal(32’; 6-4 Jan). Of dit nu tot een opleving had geleid, viel te raden, maar in de volgende minuut konden de Olympianen de 6-5 laten noteren, nadat een doorloper perfect was afgerond (33’ Mitchel). De aansluitingstreffer was er en misschien nog een kans, om juist voor rust op gelijke hoogte te komen! De ‘scheids’ floot echter in het schot van Olympia af, dat pardoes over de korf werd geschoten. Rust. De koppen moesten bij elkaar en een ander aanvalsplan worden opgesteld, anders kon de ploeg o.l.v. Peter Buitendijk, naar een winst fluiten.

In de rust was er de uitreiking van diploma’s aan drie teams van ZKV, die hun veldseizoen hadden afgesloten met een kampioenschap, waardoor de start van de tweede helft zo’n tien tot vijftien minuten later viel.

Olympia kon de eerste minuten niets uitrichten! Een vrije kans van ZKV werd niet in punten omgezet, maar uiteindelijk lukte het Olympia, een afstandsschot door de korf te gooien en was daar de gelijkmaker(43’; 6-6 Tanya). Een blijdschap bij de spe(e)l(st)ers van Olympia en na wederom een misser van de thuisploeg, kwam men tot een grotere euforie, toen de bal nogmaals door de korf viel en een lichte kanteling in de wedstrijd was te merken(44’; 6-7 Nienke). Twee minuten later waren het toch weer de Slandse spelers, die de gelijkmaker wisten te produceren, maar nog in dezelfde minuut werden overbluft, met een afstandsschot van ‘de buren uit Spijkcity’(46’; 7-8 Shane). Een beoordeelde overtreding, leidde tot een strafworp en gelijke stand(8-8). Olympia kon maar niet loskomen van hun opponenten en foutjes slopen in de verdediging. Een vrije bal, een rebound en een strafworp kon ZKV niet op voorsprong brengen, maar Olympia deed betere zaken en scoorde met een doorloper de 8-9(51’ Andre). Het was de wedstrijd van onderbrekingen, want een blessure aan de zijde van ZKV, deed een noodzakelijke wissel aantreden(53’). De volgende minuut moest wederom worden gestopt, omdat Tanya de bal van haar tegenspeelster op de duim kreeg. Na overleg met Peter werd er doorgespeeld. ZKV wisselde nogmaals een dame. Er werd voor de laatste vijftien minuten aangevangen en Olympia was nog niet los van ZKV, totdat dan toch met een afstandsschot een gaatje van twee punten kon worden gemaakt(58’; 8-10 Andre). En net zoals enkele keren eerder werd nog in dezelfde minuut een tegengoal gescoord(9-10). Er waren veel duels en deze keer kon Olympia een vuist maken, al moest Jan dat soms ontgelden. Ook nu moest de wedstrijd even worden onderbroken(63’). De wedstrijd helde op dit moment over naar de zijde van Olympia, duels werden gewonnen en betere schoten leidden tot betere resultaten en zo was er weer een afstandsschot, dat tot een treffer leidde(66’; 9-11 Tanya). Olympia had nu duidelijk een overwicht en zou hiervan moeten profiteren! Maar dan moeten de schoten er wel in of variaties worden gezocht.

Het was even prijsschieten door Olympia. In de 70’, de laatste minuut van de officiële speeltijd, kon men wederom een afstandsschot verzilveren(9-12 Jan), maar moesten hun koppie erbij houden, want slordig uitspelen Olympia, kon ZKV toch niet terug in de wedstrijd brengen. Diep in de blessuretijd(75’) konden de Olympianen de eindstand op het scorebord zetten, vanuit een kort schot en een vrije positie vanachter de korf(9-13 Eline). Dit was echt een zware bevalling geweest en nadat de spelers hun meegereisd publiek hadden bedankt, kon er volop op de wedstrijd worden teruggekeken en over gepraat. Met deze uitslag staat nu Olympia1/J.Buijse & Zn. bv staalbouw weer aan de kop van de poule en zijn zij ‘kampioen 1e helft veldseizoen 2017/2018’. Na het zaalseizoen kunnen de dames en heren de borst natmaken voor de returns, maar nu met vertrouwen naar deze periode uitkijken.

Poule 4G

# Team Gespeeld Punten Gewonnen Verloren Gelijk Goals voor Goals tegen Doelsaldo Pt in mindering
1 Olympia (S) 1 6 11 5 0 1 96 55 41 0
2 OJC ’98 1 6 10 5 1 0 92 58 34 0
3 ‘t Capproen 1 6 5 2 3 1 53 76 -23 0
4 Voltreffers 1 5 5 2 2 1 63 55 8 0
5 Volharding/Emergo 1 6 4 2 4 0 68 76 -8 0
6 ZKV (Zu) 1 6 4 2 4 0 45 65 -20 0
7 Oranje Zwart/De Hoekse 1 5 1 0 4 1 52 84 -32 0