Zaterdag 11-11-2017.

De eerste wedstrijd van het zaalseizoen is weer aangebroken en de teams van Olympia hebben in de aanloop, enkele oefenwedstrijden kunnen spelen. Olympia 1 speelt dit zaalseizoen in poule 4E en zullen aan de bak moeten, om misschien weer een ‘terugwipper’ te kunnen maken, naar de derde klasse. Vandaag hebben ze het eerste team van de studenten uit Utrecht, Hebbes 1. Meestal zijn dit zeer beweeglijke jonge hinden, die niet zijn te stoppen en moeilijk te verdedigen.

Omstreeks 20:10 uur floot scheidsrechter Van Marion voor de start van de wedstrijd. Nadat enkele aanvallen over-en-weer waren gegaan, wist Tanya met een schot te scoren (3’; 1-0). Een goed begin doet goed volgen, zegt men. Dat kon je even niet zeggen voor Eline, waarvoor de wedstrijd enkele minuten werd stilgelegd! Na de hervatting wist Olympia direct te scoren met een afstandsschot (4’; Mitchel 2-0). Hebbes had het even niet meer, toen bij hun de derde treffer door de korf viel, wederom met een afstandsschot (7’; Jan 3-0). Een vrije kans aan de achterkant van de paal mislukte (10’). In de volgende tien minuten kantelde de wedstrijd, in het voordeel van de tegenstanders, want Olympia kwam niet tot score. Hebbes echter, nam de teugels in handen en wist de stand om te buigen naar 3-4(20’). Nog diezelfde minuut kwam de gelijkmaker uit, jazeker, weer een afstandsschot (Glenn 4-4). Een vrije bal, tegen, werd gemist, maar Olympia kon in de 22’ wel een strafworp verzilveren, nadat Tanya op onjuiste manier ‘geblokt’ (Mitchel 5-4). Reeds in de volgende minuut kon de 6-4 worden bijgetekend, uit een bovenhands schot (23’ Tanya 6-4) en was er weer een gaatje van twee punten. Je moet natuurlijk niet in de fout gaan, als je net van speelhelft bent gewisseld en dat kostte Olympia een strafworp tégen, 6-5(24’). Aan het einde van de eerste speelhelft moest de scheidsrechter wederom de wedstrijd stilleggen, omdat Tanya aan het hoofd was geraakt. Na de spelhervatting wisten beide teams elkaar in evenwicht te houden, maar scoorde Olympia nog in de laatste minuut en zette een ruststand van 7-5(Nienke) op het scorebord.

‘Hebbes’ begon de tweede helft met enkele wisselspelers, maar kon niet voorkómen, dat Olympia de score voortzette (33’; Shane 8-5). De 9-5 was haast in de pocket, maar zowel een doorloper, als de rebound, een kort schot, werden niet verzilverd en deed Hebbes vervolgens een duitje in het ‘zakje’ en scoorde de 8-6(35’). In de volgende aanval van Olympia kon men toch weer een gaatje van drie punten maken(36’; Nienke 9-6) en bleken we niet naar de korfbalwedstrijden te kijken, maar een pingpongspel! De studenten maakten de 9-7(36’), Olympia 10-7(38’; Shane), Hebbes de 10-8(38’) en uit een verworven strafworp scoorde Olympia weer, nadat Eline op de handen werd getikt, bij een bovenhandse poging te scoren (39’; Glenn 11-8). De 11-9 viel in de veertigste minuut, waarna een soort schwalbe en een strafworp, Hebbes niet aan een punt hielp, maar even daarna toch nog wist te verzilveren(42’; 11-10). Nu begon het billenknijpen, want de voorsprong was nu tot één punt geslonken. Dat wist ook de thuisploeg en wist een perfect afstandsschot te plaatsen(43’; Shane 12-10). Hebbes wisselde en Olympia verwierf een vrije bal, die na een schijnbeweging, met een onderhands schot in de korf werd geplaatst(Nienke 13-10). Het leek of de duvel ermee speelde, want wederom werd een verschil van drie punten tot één punt omgebogen (13-12). Een vrije bal ging nog mis, maar Olympia kon vervolgens wél een afstandsschot in de korf leggen(50’; Nadine 14-12), maar moest ook weer een strafworp door de scheidsrechter worden opgelegd, die ‘Hebbes’ wederom niét wist te maken(50’). Olympia herpakte zich en wist vanaf een afstand te scoren(51’; Eline 15-12) en uit een handige draai (53’; Jan 16-12) en zelfs uit te lopen naar een 17-12(57’; Nadine). Het bleef natuurlijk opletten, want Hebbes wist in de laatste minuten nog tweemaal te scoren en zo werd de eindstand, ook na een mislukte vrije bal van Olympia in de allerlaatste minuut, voor de statistieken vastgelegd op 17-14. “Proficiat jongens en meiden”. De eerste buit is binnen. Nu nog een rijke schare aan gevarieerde teams, als KCN1, ESDO, SKV1, Amsterdam1, DOC1 en dient er van Amsterdam, naar Vlissingen, Utrecht en Bussum te worden gereisd. Niet echt naast de deur, om een schare publiek mee te krijgen. Maar toch veel succes en …… vooral plezier.

Olympia 1: Nadine, Tanya, Mitchel en Shane; Eline, Nienke, Glenn en Jan. Coach: Peter Buitendijk.