Zaterdag 25-11-2017.

Poule 4E. Vandaag stond de tweede competitiewedstrijd voor het eerste team van Olympia te gebeuren en wel tegen de Sleeuwijkse formatie uit het Brabantse land, SKV 1. Vorige week hadden zij hun eerste punt binnengehaald, tegen Hebbes 1, dat een 12-12 eindstand kreeg. Olympia had de week daarvoor óók al de Utrechtse studenten mogen ontvangen, maar deze wedstrijd in een eerste zege van 17-14 afgesloten. De pupillen van de D1/D2 liepen aan de hand van de spelers mee het veld in, waarna Aldo Cafferata, als spreekstalmeester, beide teams, pupillen, mascotte Ollie de ijsbeer en scheidsrechter dhr. Paul Vermeul voorstelde aan het publiek.

Olympia kon hun eerste aanval niét met een score afronden, zodat hun opponenten de kans kregen, met hún aanval. Dit resulteerde in een strafworp en zo keek de thuisploeg in de tweede minuut tegen een 0-1 achterstand aan. Maar dat werd echter direct afgestraft(3’; 1-1 Tanya), zodat Olympia kon proberen, een frisse start neer te zetten. Dat lukte ook, want de thuisploeg zette het scoren voort met drie afstandsschoten, t.w. de 2-1(5’; Jan), de 3-1(7’; Jan) en de 4-1(8’; Glenn). Een onderhandse poging, tijdens het in-de-weg-lopen/springen(!) van een heer, werd niét door de scheids met een ‘stip’ bestraft, zodat Olympia de 5-1 nog even in de pocket moest houden. Dat kwam er echter niet van, want SKV wist uit een vrije bal, een doorloper en een kort schot, de stand weer gelijk te brengen(12’). De volgende minuten kon Olympia niet van hun tegenstanders loskomen, want een bovenhands/kort schot 5-4(12’; Shane) en een onderhands/kort schot (14’; 6-5 Jan), hield de stand dichtbij elkaar. Nadat een klutsbal er was uitgevallen, kon Olympia de aanval weer overnemen en bracht nu de score naar een gaatje van vier punten (17’; 9-5), uit twee afstandsschoten (15’; Eline en 17’; Glenn) en een bovenhands/kort schot van Shane(17’). Het lukte Olympia nu wél, om de voorsprong te behouden en dat was richting de rust, toch ook een noodzaak. De Brabanders mochten dan de 9-6(18’), 10-7(21; strafworp) en 11-8(28’; strafworp) laten noteren, maar de thuisploeg plaatste daarentegen de 10-6(20’; Nienke) uit een afstandsschot, de 11-7(25’; Shane) uit een prima vrije bal en mocht SKV dan vanachter de korf de ruststand van 11-9 op het scorebord laten vastleggen.

Na een wissel in de eerste minuut van de tweede helft, kon SKV de aansluitingstreffer realiseren(33’; 11-10), maar voorkwam Olympia, dat er een gelijke stand uit voortkwam en scoorde wederom met een bovenhands schot, nu uit een rebound de 12-10(34’; Shane). De wedstrijd werd nog even door de scheids gestopt, wegens een in de rug gelopen speler. Na de spelhervatting kreeg Olympia een strafworp mee, nadat een poging tot score, door SKV verkeerd werd verdedigd. Deze werd echter gemist(36’; Jan) en ook de rebound mislukte. Nu konden de bezoekers wederom een aansluitingstreffer lanceren(36’; 12-11), maar ook nu kon Olympia deze pareren, door de 13-11(37’; Nienke), de 14-11(39’; Shane) en de 15-11(40’; Glenn), allen met afstandsschoten, door de ‘mand’ te laten vallen. Ook na een plaagstoot van SKV werd in dezelfde minuut de voorsprong van vier punten behouden (42’; Jan 16-12) en voor de verandering met een doorloper. Weer probeerden de tegenstanders dichterbij te kruipen(45’; 16-13), maar ook nu kon Olympia een treffer bijschrijven en wel na een tweede poging uit een strafworp(46’; 17-13 Glenn). Olympia wisselde(*)! Olympia had al enkele strafworpen tégen en ook nu wist de verdediging dit niét te ontlopen(47’; 17-14)! Tevens was de aanval niet bij machte, om te scoren en zo kroop SKV dichterbij, met een welgeplaatst afstandsschot(50’; 17-15). Beide ploegen wisten om-en-om te scoren, waarbij Olympia eerst een afstandsschot door de korf joeg(52’; Tanya 18-15) en zelfs tweemaal op rij in dezelfde minuut scoorde(55’ Nienke; 19-16 en 20-16), met een onderhandsschot en een doorloper. Toch bleef de verdediging van Olympia overtredingen veroorzaken en zo kreeg men de zesde strafworp tegen(57’; 20-17), waarna de tegenstanders een heer wisselden. Met nog drie minuten op de klok en waarschijnlijk nog blessuretijd hadden de Olympianen een riante uitgangspositie, maar de wedstrijd was pas gespeeld, als het eindsignaal klonk. Met een afstandsschot werd de 21-17(58’; Glenn) gepresenteerd, maar was na het wisselen van speelhelft, de verdediging niet op de hoede en maakte SKV een tegenpunt(58’; 21-18). In de reserve speeltijd deed de thuisploeg er nog een schepje bovenop, door met een doorloper de eindstand op 22-18 te brengen(60+’; Nienke).

Met twee winstpunten op zak staat Olympia op een keurige tweede plaats, al heeft de nummer één een wedstrijd meer gespeeld en volgen er genoeg wedstrijden, om de stand geheel op z’n kop te gooien. Voor de volgende wedstrijd(2/12) moet de ploeg weer afreizen naar Zeeland, nu naar Kapelle.

Olympia 1: Nadine, Tanya, Glenn en Shane(start aanval); Eline, Nienke, Jan en Martijn*. Wissel: *Andre.