Zaterdag 25-11-2017.

Poule R4S. De korbalvereniging uit ’s Gravendeel, ADO, is geen onbekende van Olympia. Het team echter wél! Nadat ook de onbekende ploegen uit Westkapelle(Stormvogels) en Middelburg(ONDO) waren gepasseerd, kon Olympia2/WEA zich vandaag richten op ADO3. De tegenstanders hadden voornoemde tegenstanders ook al mogen ontmoeten en deze in de pan gehakt! Een geduchte tegenstander, dus!

Nadat de aanval van Olympia was afgeslagen, was het de beurt aan de tegenstander, die ook scoorde(1’), maar vervolgens, wegens verdedigd, werd afgekeurd. De tweede minuut was het wél raak; 0-1. Olympia kon goed volgen, als het gaat, om verdedigen, maar de aanvallen liepen niet of er werd niet gescoord. Na herhaalde aanvallen trok ADO aan het langste eind en scoorde de 0-2(7’) en voordat zij een gescoorde vrije bal, wederom als verdedigd zagen afgekeurd. Vervolgens wist Olympia, vanuit een toegekende strafworp, te scoren(9’; Pjotr 1-2), maar liet ook steekjes vallen in de verdediging, waardoor een vrije bal(10’), een strafworp(12’) en een afstandsschot(13’), de stand ineens naar 1-5 bracht. Dat was een forse tegenslag. Olympia keerde dit echter kranig en wist de stand, na een verworven strafworp(14’; Pjotr), een kort schot(16’; Esmee), een doorloper(18’; Eline) en een afstandsschot(21’; Lennart), weer gelijk te trekken. Een vrije bal ging nog mis, maar Olympia herstelde zich in dezelfde minuut en nam hun eerste voorsprong(24’; 6-5 Dianne-afstandsschot). Een vrije bal van ADO ging mis en de wedstrijd moest even worden gestopt, omdat de knie van Lennart(blessure/operatie) niet helemaal meewerkte! Dat resulteerde vervolgens ook in een afstandsschot van de tegenpartij; 6-6(29’). Olympia wisselde(*). Vervolgens nam ADO de voorsprong weer terug(30’), maar herpakte Olympia zich, door een toegekende strafworp, perfect in de korf te leggen(30’; Ramon 7-7). Nog juist voordat scheidsrechter Jerry Kasten kon affluiten met het rustsignaal en in de reserve speeltijd, konden de bezoekers hun voorsprong weer terugpakken; 7-8.

Na de rust kwam ADO beter uit de startblokken en pakte de 7-9(31’) en 7-10(35’) d.m.v. een afstandsschot en een strafworp. Olympia moest zich fors terugvechten, uit deze achterstand. Hun offensief begon in de 36’, met een afstandsschot(Lennart 8-10) en eindigde, scoorden vervolgens de 9-10(38’; Jason-afstandsschot), de gelijkmaker 10-10(39’; Jason-vrije bal) en wisten de voorsprong te nemen naar een 11-10(42’; Lennart-afstandsschot) en 12-10(42’; Renee). Dit was toch te danken aan de vlotte aanvallen, die eindelijk hun vruchten afwierpen. Even later waren het dan toch weer de tegenstanders, die de stand naar gelijke hoogte brachten(46’; 12-12). Na een wissel was het de beurt aan Olympia en werd er met een afstandsschot, de stand op 13-12(48’) gebracht, maar ging een vrije bal nog verloren. Even bleven beide teams aan elkaar gewaagd, deed de verdediging goed werk, maar kon de aanval hun schoten niet verzilveren. Toch was daar nog een uitbreiding van de voorsprong naar 14-12(54’; Ramon), uit een strafworp en kon Olympia dit vasthouden, ook na een 14-13 en tot de 15-13(55’; Jason-afstandsschot). Nog vijf spannende minuten te gaan en een nog bijna score, uit een doorloper(57’), maar dat Olympia niet kon afronden in een treffer, wegens de scherpe hoek onder de korf. Een slopend einde resulteerde in een tegentreffer, 15-14, waarna Olympia wisselde(**). In de laatste minuut viel de eindstand door de korf en werd een bijna winst, omgezet in een gelijkspel; 15-15(60’).

Olympia2/WEA: Eline, Karin(*), Lennart en Ramon; Esmee, Dianne(**), Jason en Pjotr. Reserve/wissels:Eline vd Wacht(**) en Renee(*). Coach: Martijn Koolwijk.