Zaterdag 11-11-2017.

Olympia 2 stond vandaag in het teken van ‘Zeeland’ en wel ONDO. Zij spelen dit zaalseizoen in klasse R4S en treffen ploegen, als ADO, TOGO, Good Luck, KVK, PKC en Stormvogels en moeten deze winter naar plaatsen, als ’s Gravendeel, Goes, Middelharnis, Kapelle(nabij Goes), Zwijndrecht, Westkapelle(Walcheren) en Middelburg.

Om 19:00 uur floot scheidsrechter Aldo Cafferata voor de start van de eerste helft en beide ploegen zochten naar een opening in de verdediging, om te scoren. Olympia wist in de 2’ de korf te raken (Jason 1-0) en bracht hiermee de eerste cijfers op het scorebord. ONDO wist dit in de 4’ weer gelijk te trekken en beide ploegen moesten nu hun beste beentje voorzetten, met het ‘gas erop’. En dat deed Olympia, want snel samenspel resulteerde in de 2-1(7’; Lennart), de 3-1(9’; Lennart) en 4-1(12’; Glenn) d.m.v. resp. een kort/bovenhands schot en twee afstandsschoten. Vervolgens werd Dianne tegen Saar gewisseld! Na de wissel waren het de tegenstanders, die een poging deden, om de verdediging te breken en scoorden zowaar de 4-2(15’). Olympia kreeg twee mooie kansen, om hun voorsprong verder te vergroten, maar miste beiden. Daarentegen kregen de Zeeuwen het voor elkaar, om in de wedstrijd te geraken en tot een gelijkmaker(24’) te komen en zelf de leiding in de wedstrijd te pakken(25’; 4-5). Dat was van korte duur, want Olympia kon in diezelfde minuut de stand gelijk trekken(Esmee 5-5). Met nog vijf minuten op de klok deden beide ploegen niet onder voor elkaar en wisten ze allebei nog een keer de bal in de korf te werpen, uit resp. een kort schot(27’; 5-6) en een doorloper(27’; Martijn 6-6). Rust.

In de rust werd Martijn voor Pjotr gewisseld en zo startten beide ploegen met de nodige peptalk aan de tweede helft. In een uitgespeelde situatie scoorden de tegenstanders hun 6-7(32’) en werd Glenn voor Martijn gewisseld(34’). Dit pakte niet onverdienstelijk uit, want het lukte hem direct te scoren(34’; Martijn 7-7). Een soort ‘gouden wissel’, op dat moment. Dit had misschien wel de inspiratie in de ploeg gebracht, want Olympia scoorde daarna de 8-7, met een prima uitgevoerde doorloper(35’; Saar). Het was toch kennelijk niet voldoende, want de ploegen hielden elkaar op de been en een verworven voorsprong, werd soms na het wisselen door de verdediging verloren. In deze fase kon men niet van elkaar loskomen en dat resulteerde in de 8-8(37’), de 8-9(39’), de 9-9(39’; Martijn) en de 9-10(40’). Olympia wisselde Simone voor Ilona(44’). De bezoekers kregen het voor elkaar, om de defensie van Olympia te misleiden en scoorden de 9-11(47’) en maakten gelijk van de mogelijkheid gebruik en wisselden verse spelers. In de 52’ beoordeelde de scheids, dat er op de handen werd getikt en zo verwierf Olympia een strafworp, die goed werd afgerond(Martijn 10-11). Misschien was het de fitheid van de tegenstanders, misschien de vermoeidheid van de thuisploeg, maar de bezoekers trokken in de eindfase aan het langste eind en produceerden punt na punt, waarna de eindstand resulteerde in een 10-16. Jammer, maar niet getreurd. Er komen nog menige wedstrijden en volgende week zaterdag mag men afreizen naar Westkapelle, in het uiterst westelijke puntje van Walcheren, met als tegenstander Stormvogels.

Olympia 2/WEA: Esmee, Karin, Glenn en Jason; Dianne, Simone, Lennart en Martijn.

Reserve: Ilona, Saar, Pjotr, Ramon. Geblesseerd: Wim. Coach: Martijn.