Zaterdag 18-11-2017.

Voor deze wedstrijd moest er door Olympia2, 90 km(via de kustroute) worden gereden en wel naar een nog onbekend team, tw. Stormvogels2, uit Koudekerke, Walcheren (Zeeland). De eerste wedstrijd werd in eigen huis verloren, tegen het eveneens van Walcheren komende ONDO4, Middelburg. Dit maal was Gertjan de Zeeuw meegereisd, als een soort interim coach. Uit de informatiefolder, bij de ingang van de zaal bleek, dat Olympia óók totaal onbekend was voor de thuisploeg.

Omstreeks 15:35 uur blies de nog zeer jonge scheidsrechter, dhr. B. Oosterhoff, de eerste helft van start. Zoals het normaal ook zou moeten gaan, behoorde de thuisploeg in de eerste aanval te scoren en dat was dan ook zo het geval (1’; 1-0), echter wel in het nadeel van Olympia. En ook Olympia lukte het, om de Zeeuwse achterhoede op de plaats te parkeren, uit een afstandsschot (2’; Glenn 1-1). Beide ploegen deelden plaagstoten uit, maar tot score kwam het nog niet, zei het, dat Olympia dichtbij een tweede treffer was, maar een doorloper, moest uit een positie worden geplaatst, waarbij de paal in hoge snelheid werd voorbij gelopen en er een ongecontroleerd schot, achterover, volgde! De wedstrijd was 6’ oud, toen Stormvogels wél hun tweede punt scoorde(6’; 2-1). De aanval van Olympia had veel moeite te scoren en jammer genoeg werd een treffer van Olympia afgekeurd, wegens verdedigd(10’). Ook een goed geplaatst schot rolde over de rand, maar achterop de korf er weer af(15’). Nog diezelfde minuut plaatsten de thuisspelers een tegenoffensief, dat doorliep tot de 26’ en resulteerde in drie rake afstandsschoten en een doorloper(6-1) en keek het niet scorende Olympia tegen een forse achterstand aan. Al was de eerste helft nog niet om en de wedstrijd nog niet gespeeld, wist Olympia drie gevoelige tegenstoten te plaatsen, uit een afstandsschot(26’; Ramon 6-2), een kort schot(28’; 6-3) en wederom een kort schot, vanuit een draai(29’; Esmee 6-4). De laatste minuut voor de rust werd niet meer gescoord.

Als de dames en heren de trend van de laatste fase van de eerste helft kon evenaren, dan zou er aansluiting plaats kunnen vinden en mogelijk nog een winst, want zo’n extreem verschil was er niet tussen de ploegen. Olympia deed, wat gedaan moest worden en dat is de eerste score in de tweede helft laten noteren(33’; Karin 6-5), want dat zou een mogelijke ‘boost’ zijn, voor een offensief en kanteling. Wat een kanteling moest worden, werd door de ploeg uit Koudekerke teniet gedaan, door twee tegentreffers(37’; 8-5). Olympia moest zich herpakken, om niet in de rollercoaster van de eerste helft te geraken en dat lukte, uit een afstandsschot(38’; Glenn 8-6). Maar Stormvogels wist óók de korf te treffen, nog in diezelfde minuut en noteerde de 9-6 uit een afstandsschot. Vervolgens ging het steeds moeizamer bij Olympia en waar de verdediging kon pareren, wist de aanval niet tot score te komen. De wedstrijd zat lange tijd op slot, totdat net als in de 33’, een goed aangegeven pass de doorlopende Karin tot een score leidde(45’; 9-7). Maar waar Olympia een punt noteerde, deed de thuisploeg dat ook en kon Olympia maar niet dichterbij komen. Koudekerke noteerde vervolgens twee punten(47’/49’; 11-7), Olympia nu slechts één(50’; Lennart), waarna dit zich nogmaals herhaalde, Stormvogels(52’/53’; 13-8) en Spijkcity 13-9(54’; Glenn). Met nog vijf minuten speeltijd op de klok, verzilverde de thuisploeg hun laatste punt, 14-9(25’) en werd een doorloper, in de laatste minuut, nog omgezet in een strafworp in het voordeel van Olympia. Die werd echter gemist, maar waarvan de rebound wederom leidde tot een stafworp en nu wél in de korf werd gelegd(60’; Lennart2x) en de eindstand van 14-10 op het scorebord werd genoteerd. Hoe vreemd, dat de onwennige scheid, de stand van 14-9 in de boeken liet noteren en dat was helaas niet het enige, wat vermeld kon worden. Eén ding is zeker, Olympia2 had het hier toch ook wel een beetje laten liggen, doordat de formatie niet bij machte was, om hun schoten juist te plaatsen of de gaten in de defensie méér te gebruiken. Maar, op naar de volgende wedstrijd, tegen ADO3 uit ’s Gravendeel, op 25/11. Een nieuwe kans.

Olympia2/WEA: Eline, Esmee(30’), Glenn en Pjotr; Karin, Simone, Lennart en Ramon(50’). Coach: Gertjan. Reserve: Jason, Martijn(50’); Nadine en Tanya(30’).