Zaterdag 16-12-2017.

Vandaag eens geen verre reis naar bv. een Zeeuwse club, maar op 45 minuten afstand stond je, via Stellendam, op het eiland Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk en bij een bekende club, als Good Luck uit Middelharnis. Dit ligt tegen Sommelsdijk aan en zodoende was de locatie sporthal De Staver, dat ook een zwembad huisvest en voor feesten en partijen(trouwlocatie) wordt verhuurd.

Zo’n tien minuten later dan de officiële tijd, t.w. 18:10 uur, blies scheidsrechter H.M. Kievit de wedstrijd van start. Twee clubs die elkaar kenden, maar waarvan de teams, door hun veranderde samenstelling toch ook weer nieuw voor elkaar waren. Olympia deed gelijk goede zaken, want na enige verdedigende, als aanvallende acties, was het middels een afstandsschot raak(2’; 0-1 Lennart). Weer enige minuten aanvallen en aftasten leverde een strafworp op, nadat Joey in de rug werd gelopen en scoorde Lennart de 0-2(5’). Het was niet lang daarna, dat Olympia wederom bij de korf van Good Luck aandrong, dat in een strafworp werd omgezet en Dianne meekreeg. Helaas miste Martijn deze en in de rebound wist Dianne wederom een strafworp mee te krijgen. Nu legde Martijn deze er wél in(7’; 0-3). Toch was daar het eerste tastbare tegenstootje van de thuispartij en stond het in dezelfde minuut 1-3(afstandsschot). Een vrije bal in de 8’ bracht de ‘meneerseners’ niet dichterbij en even later prikte Olympia er met een doorloper de bal wel in; 1-4(10’ Lottie). De aanval die volgde werd uiteindelijk afgerond en resulteerde in het tweede punt voor de Flakkeeërs, uit een afstandsschot(2-4). Het gaatje van drie punten werd weer gehaald, toen in de volgende minuut Olympia hun aanval positief wisten af te ronden en óók een afstandsschot verzilverde(11’; 2-5 Jason). De verdediging van Olympia stond op dat moment goede zaken te doen en zag een punt van Good Luck worden afgekeurd, wegens verdedigd en deed dat vervolgens in de aanval óók en scoorde met een afstandsschot(13’; 2-6 Jason). Toch moest men alert blijven, want uit een draai, kortbij de paal, kon de thuisploeg echter net niet scoren! Olympia ‘kakte’ een beetje in en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, totdat Good Luck er twee op rij inlegde en de stand terugbracht op 4-6(22’). Dit had Olympia mogelijk wakker geschud en bracht met een afstandsschot de stand naar 4-7(22’; Jason). Een offensief van de ploeg uit Middelharnis bracht hen twee punten dichterbij tot zelfs de aansluitingstreffer, allebei vanuit een afstandsschot en in dezelfde minuut(24’; 6-7). Dat was even op de plaats, rust! Olympia moest hard aan de bak en dan werd er nog een prima doorloper van Lottie, afgekeurd, wegens doordringen. Even later was het dan wel weer raak voor Olympia en maakte het gaatje weer wat groter(27’; 6-8 Lennart-afstandsschot). Na het wisselen van vakken moesten de aanvallers nu de verdediging aangaan, maar juist een prima verdedigd schot door Olympia werd na het binnenvallen toch naar de middenstip verwezen(28’; 7-8)! Mondjes dicht en incasseren en een minuut later viel de beslissing van de scheids aan de andere kant, nl. een toegekende strafworp in het voordeel van Olympia, die echter werd gemist(Martijn!). In de laatste minuut verwierf Olympia nogmaals een strafworp, toen er in de rug werd gelopen, maar weer zat het Olympia niet mee; mis(Martijn!). Jammer hoor, want zo had men de rust kunnen ingaan met 7-10, maar nu bleef het 7-8. Tijd voor een behoorlijke babbel, om in de tweede helft de neuzen allemaal dezelfde kant op te zetten, om te proberen weer afstand te nemen, want gelijk opgaan, is geen basis voor een overwinning.

Olympia kreeg echter na vier minuten in de tweede helft de kous over de kop, toen de thuisploeg gelijk maakte(34’; 8-8) en wisselden zij gelijk een heer. In de volgende aanval werd een doorloper van de scorende Lottie afgekeurd, wegens het z.g. ‘kruisen’. Een domper, dus. Maar het blijven aandringen van Olympia leverde uiteindelijk een vrije bal op, die in de uitvoering werd gemist, maar vervolgens in de rebound, toch werd gescoord(35’; 8-9 Lennart). De tegenpartij wist een toegekende vrije bal óók niet te verzilveren, maar na enig rondspelen en een afstandsschot, leverde het toch een punt op(36’; 9-9). Weer gelijk! Olympia mocht weer van de middenstip hun aanval inzetten en wist dit met een prima eindresultaat en afstandsschot te bezegelen(36’; 9-10 Simone). Olympia drong weer aan, nadat een aanval was afgeslagen, maar de doorloper ging er niet in, alsmede de rebound, die over werd geschoten, maar na enkele minuten lukte het weer, om rond de paal van Good Luck de situatie uit te spelen en met een kort schot te scoren(39’; 9-11 Simone). En niet veel later bezorgde Olympia zichzelf nogmaals een punt, vanuit een vrije bal uit-het-boekje(41’; 9-12 Lennart). Dat waren er drie-op-rij en alsof dit nog niet genoeg was, kon er een schepje bovenop worden gedaan en liep Olympia vier punten uit(43’; 9-13 Lennart). Nadat eerder een heer van Olympia bij de scheidsrechter was geroepen, moest nu een getergde heer van Good Luck het ontgelden. Olympia had nu weer een voorsprong van vier punten, maar gezien de tijd kon dat nog alle kanten op, dus koppie erbij houden en balluh! Een vrije kans ging er voor Olympia niet in, alsmede een vrije bal haalde z’n einddoel niet. De thuisploeg wist een strafworp te forceren, die ook werd benut(46’; 10-13). Nog een grote kans voor Olympia met een prima doorloper, maar door de hoge snelheid werd de plaatsing onzuiver en dus gemist. Olympia wisselde(49’). Weer verwierf Olympia een vrije bal, maar een slechte terugspeelbal waar een hand van de tegenstander tussen zat, ging verloren. GL wisselde een dame(53’). Het was nu billenknijpen, voor de spelers, als de meegereisde toeschouwers van Olympia, want het einde van de wedstrijd was in zicht, echter nog te lang, om nu al te juichen. Dus gaan met die banaan! Met een mooie doorloper en achterover hangend, bovenhands schot(56’; 10-14 Martijn), trok Olympia nu de wedstrijd meer naar zich toe, maar het spel werd snel en soms onoverzichtelijk en rommelig voor de spelers. Ook een prima doorloper en score van Esmee werd door de scheids verworpen naar een verdedigd(!) schot en dus afgekeurd. Dat zet dus geen zoden aan de dijk, maar desondanks werd hun continue aandringen toch beloond met een kort schot een score(56’; 10-15 Joey). Een vrije bal uit het boekje viel bij Olympia door de mand(57’; 11-15) en zo behoefden de Olympianen deze cijfers alleen nog maar te verdedigen, om de winst binnen te halen. Maar alsof de thuisploeg het al enigszins had opgegeven, wist het voortdurend aandringende Olympia nogmaals te scoren, met wederom een doorloper(59′; ’11-16 Martijn). Olympia wisselde gelijk. De laatste minuten bleef Olympia druk uitoefenen op Good Luck, maar het gehaaste spel kon niet meer tot een treffer leiden en zo bleef de 11-16 als eindscore op het bord prijken.

Sportaccommodatie De Staver is typisch gevestigd aan de “Olympiaweg” en “Olympia” ging hier “weg” met duidelijke winstpunten en nestelde zich op een prima vierde plaats met vijf punten, juist boven Stormvogels2 met vier punten en onder ONDO4 met zes punten, TOGO2 met acht punten en leider in de competitie ADO3 met elf punten. Men gaat nu de kerstvakantie in en de eerstvolgende wedstrijd, de laatste vóór de returns, is op 6 januari 2018(!) thuis tegen TOGO2. Een geduchte tegenstander, maar het kan alle kanten opgaan en zoals de Drie Musketiers riepen: “een voor allen, alles voor ons……!”

Olympia2: Esmee, Lottie, Joey(A1) en Lennart; Dianne(49’; Saar), Simone(59’ Ilona), Jason en Martijn. Coach: Gertjan de Zeeuw.