Zaterdag 02-12-2017.

Wederom een Zeeuwse tegenstander voor het tweede team van Olympia-Spijkenisse. Vandaag mochten de dames en heren afreizen naar Kapelle, bij Goes. De dag ging gepaard met mist, maar op de grens van Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland waren het misvlagen en nog redelijk te doen, al was het natuurlijk lastig in donker. Ja, de wedstrijd werd in de avond gespeeld en wel in de sportaccommodatie “Het Groene Woud” in Kapelle. De vierde wedstrijd stond al weer in de startblokken en omstreeks 18:30 uur floot scheidsrechter dhr. H. Koppejan de wedstrijd van start. KVK stond op dat moment één punt lager, dan Olympia en zou het dus een gelijke strijd kunnen worden, afhankelijk van factoren, als het gedrag tussen beide ploegen, de scheids, omstandigheden (vreemd voor bezoekers), enz.

De eerste minuut kreeg Olympia al direct een strafworp tégen, die, gelukkig voor hen, werd gemist. Oppassen, dus! Na het afwenden van deze aanval van KVK, was het Olympia, dat hun aanval met een afstandsschot in de korf zag verdwijnen; 0-1(2’ Eline). Vervolgens stokten de schoten aan beide zijden, waarbij Olympia toch wel het leeuwenaandeel had. Pas 6’ later wist Olympia wederom een tegenstoot in de ‘mand’ te leggen, uit weer een afstandsschot(0-2; Lennart). Dit is juist wat je als ploeg nodig hebt! Maar juist, als het goed gaat, komen daar de overtredingen onder de eigen paal, strafworp(8’; 1-2). Weer wisten beide ploegen hun aanvallen niet af te ronden en ging de bal over en weer. Er waren soms duels, waar de vonken vanaf spatten en zo moest er in de vijftiende minuut worden gestopt, omdat Lennart door een ‘adhd-heer’ in zijn zij werd gesprongen en tegen de grond ging. Na de spelhervatting was het direct de thuisploeg, die van dit rustmoment profiteerde en scoorde de gelijkmaker(16’; 2-2). Olympia speelde snel rond, maar zag telkens hun schoten in rook opgaan, terwijl KVK tenslotte aan het langste eind trok en een voorsprong bedong(19’; 3-2). Juist bekomen van de tegentreffer, drong KVK alweer aan en wist Olympia uit een kort bovenhandsschot te misleiden(20’; 4-2). Dit kon Olympia direct uit hun volgende aanval pareren(20’; 4-3 Pjotr) met een afstandsschot en de aansluitingstreffer was dan wel gemaakt, maar een vervolg voor de gelijkmaker bleef uit! Het was KVK, dat scoorde(22’; 5-3). Gelukkig bleef Olympia volgen en maakte uit een mooie draai en onderhandsschot(Eline), neen………………..dat had te mooi geweest. De scheids floot voor een overtreding en het werd een strafworp(23’; 5-4 Martijn). In de verdediging maakte Olympia foutjes, als het inspringen, tijdens een schot en dat resulteerde in een vrije bal. Deze werd door de Zeeuwen dan ook kordaat afgewerkt; 6-4(24’). Ook nu weer twee punten achter, maar Olympia volgde en schoot met een afstandsschot, weer een aansluitingstreffer binnen(24’; 6-5 Pjotr). Olympia was gebrand op de gelijkmaker, maar door het gehaaste spel werden de ballen ook vaak niet goed ontvangen en leden tot balverlies. Uiteindelijk kwam deze er toch in de reservespeeltijd(30’+) en nadat een doorloper van Esmee door de scheids naar de stip werd verwezen, wegens onjuist verdedigen(6-6 Pjotr). Het was gelijk rust.

Kon olympia nog een tikkie verandering in de wedstrijd brengen. De formatie o.l.v. Gertjan de Zeeuw had de potentie, maar dan moeten de schoten er wel in en men moest de juiste personen laten aanvallen en de lange heren van KVK uit de afvang weghouden! Olympia begon goed, want er werd direct met een afstandsschot gescoord(31’; 6-7 Saar). Maar dan was daar toch weer de thuisploeg, ook uit afstand(32’; 7-7). Vervolgens moest een heer(KVK) bij de scheids komen, omdat er teveel commentaar was geopperd. Olympia ging kranig door met aanvallen, maar schoten zonder afvang gingen dan ook hopeloos  verloren. Een verworven vrije bal voor Olympia ging er bijna in(38’) en de wedstrijd moest nog even worden onderbroken, omdat Saar tegen de grond was gewerkt(39’). Een goede combi en een welgemikt kort schot vanachter de paal bracht Olympia naar de 7-8(41’; Jason) en wisselde KVK een heer. Twee minuten later viel een vrije bal net niét aan de juiste kant van de korf erin, voor de bezoekende partij, maar rolde eruit! De tegenaanval werd met een afstandsschot verzilverd(43’; 8-8) en vervolgens op een verdedigd(!) schot viel de bal binnen voor de 9-8(44’). Dat zijn dan net die van die momentjes, dat je zou wensen, dat de scheids op de juiste plaats zou staan of over vier paar ogen zou kunnen beschikken. Een afstandsschot, bommmm, 9-9(45’Martijn) voor Olympia en wisselde ook direct een dame(*). Dezelfde heer(KVK) werd wederom bij de scheidsrechter ontboden! Nog koud van de reprimande bekomen, moest KVK de tweede op rij incasseren(46’; 9-10 Jason) en nam Olympia weer het stokje over met een voorsprong. Een doorloper kreeg Olympia omgezet naar een vrije bal(47’), maar wist men niet te scoren, alsmede een uitgespeelde bal voor een kort schot(48’), achter de korf. Olympia bleef aandringen en wist nu, wat eerder niet lukte, verder uit te lopen, met een welgeplaatst afstandsschot(50’; 9-11 Jason). De Kapellenaren wisten nog te volgen(51’; 10-11), maar alsof door de bliksem getroffen, liep Olympia nu over KVK heen en scoorde keer op keer. Eerst een afstandsschot(52’; 10-12 Martijn) en in dezelfde minuut en wederom van afstand(10-13 Jason), een kort schot vanachter de paal(54’; 10-14 Esmee) en of er geen einde aan kwam, nu uit een strakke doorloper om zijn tegenstander heen(55’; 10-15 Martijn). De thuisploeg kon de stand nog naar 12-15(56’) brengen, maar daar was Olympia weer, met eerst nog een gemiste doorloper, maar uiteindelijk toch uit afstand scorend naar een 12-16(57’; Ilona). De spanning liep nu op, want zó kort voor het einde, zou de buit toch binnen moeten zijn? Maar er was nog geen eindsignaal en de wedstrijd was nog onderbroken geweest, zodat er ook nog zeker wat reservetijd bijkwam. Nog dezelfde minuut was het 13-16, miste Olympia een vrije bal en bracht KVK de stand naar 14-16(58’). Sssssuperspannend! Het zal toch niet waar wezen, dat je de winst langzaam ziet verdampen? Neen hoor, Olympia hield het hoofd ‘koel’ en scoorde overtuigend nog twee punten, met een kort bovenhands schot(59’; 14-17 Ilona) en een afstandsschot in de laatste minuut(14-18 Jason). In het nauw maakt een kat rare sprongen, toch? In de reservespeeltijd oftewel blessuretijd was daar dan enig tumult, toen KVK een vrije bal kreeg en de heren onder de paal elkaar de (voet)ruimte niet gunde. Vanuit de rebound werd dan uiteindelijk de eindstand op het scorebord geprojecteerd, t.w. 15-18.

Hiermee steeg de ploeg uit Spijkenisse van de zesde plaats naar de vierde plaats, maar staan er nog twee ploegen met een wedstrijd minder en een punt achter Olympia. Op zaterdag 9 december mag de ploeg een speeldag overslaan en treden zij op 16 december aan tegen Good Luck2, uit, in Middelharnis. Geen onbekende van Olympia!

Olympia2/WEA: Eline, Saar, Lennart en Martijn; Esmee, Dianne(*), Jason en Pjotr.

Reserve/wissels: Ilona(*) en Jermain.