Zaterdag 9 december 2017.

Olympia 1 kreeg deze keer de ploeg ESDO 1 uit Kockengen op bezoek. ESDO, stond op plaats vier met twee punten achter, in de competitie en Olympia op nummer één en na drie wedstrijden nog ongeslagen.

Samen liepen beide teams onder de luide intromuziek naar de middenstip, waar scheidsrechter dhr. H. Poortvliet uit Delft hen opwachtte. De pupillen van de D3 begeleidden de dames en heren van het eerste en allen werden door de enthousiaste spreekstalmeester Aldo voorgesteld. Daarna was het voor het echies, de beginkreet schalde door de zaal en de teams stelden zich op in de vakken.

Na het signaal voor de start van de eerste helft kreeg Olympia in hun eerste aanval al snel een strafworp mee en was dan gelijk de openingstreffer(1’; 1-0 Mitchel). De aanvallen gingen vervolgens over en weer, maar van score was geen sprake, totdat Olympia twee goede kansen kreeg, om hun voorsprong te vergroten. Eerst was daar een doorloper en daarna een uitgelezen kans middels een schot(5’). Helaas zonder resultaten! En dan kan het zomaar zijn, dat je de kous over de kop krijgt getrokken en dat speelde zich af in de 7’; 1-1(afstandsschot). Gelukkig presteerden de Olympianen, om de situatie onder de paal goed uit te spelen en middels twee korte/bovenhandse schoten, toch de versprong te pakken(8’+9’; 3-1 Jan(2x)). De tegenpartij deed hier echter niet voor onder en wist ditzelfde bij de thuisploeg uit te richten, met ook een kort schot en vervolgens door een toegekende strafworp tegen Olympia(11’; 3-3). En als je je hoofd er niet bijhoudt, dan gaat het fout! Jawel, twee minuten later liep Olympia wederom tegen een strafworp aan. Gelukkig voor hen was de druk op de tegenstander te groot, dat deze werd gemist. Opluchting! En als je je hoofd erbij houdt, dan kan je hiervan profiteren en zo was het, dat een kort schot in de mand belandde; 4-3(14’ Nienke). Het was ESDO, dat de stand weer gelijk bracht(14’) en leed Olympia meerdere keren balverlies. Dat resulteerde uiteindelijk in een afstandsschot van de bezoekers en een stand van 4-5 op het scorebord(16’). Beide teams hielden elkaar overeind, maar op dit moment was Olympia goed bezig en wist met twee plaagstoten, allebei afstandsschoten(17’; 5-5 Mitchel), de stand om te keren naar een voorsprong; 6-5(18’ Andre). Lange aanvallen maskeerden het aanzicht en Olympia trok aan het langste eind en wist met een verworven strafworp te scoren(21’; 7-5 Andre) en een gaatje maakte van twee punten. Weer trokken beide ploegen ten strijde, maar de bal rolde niét door de mand. Tenslotte was het toch ESDO, dat door een goed afgeronde vrije bal scoorde(25’; 7-6). In de aanval van Olympia constateerde de ‘scheids’ een duwen-onder-de-paal, dat werd bestraft met een stip! Neen, géén strafworp, maar een vrije bal, die nu wel goed werd afgerond(26’; 8-6 Shane). Vervolgens moest de wedstrijd nog worden gestopt, omdat een heer in een duel aan het hoofd was geraakt en was er in de laatste minuut nog een afgefloten actie van Olympia. Er werd nog wat reserve speeltijd toegekend door de scheidsrechter, want er was natuurlijk gestopt voor de blessure. In deze toegekende tijd wist Olympia met een perfect kort bovenhands schot en vanuit een prima aangegeven pass, te scoren(30’+; 9-6 Jason). Juist voor rust kreeg Olympia nog een strafworp tégen, maar dat veranderde niets aan de stand, want deze werd gemist.

Olympia kwam de tweede helft enigszins moeizaam uit de startblokken en zo verraste ESDO de thuisploeg, met een doorloper(33’), een afstandsschot(40’) en een kort bovenhands schot(41’), zodat de stand weer helemaal gelijk was. In de volgende minuut moest de scheids weer een strafworp aan de bezoekers toekennen en keek Olympia zowaar weer tegen een achterstand aan(42’; 9-10) en nadat de strafworp moest worden overgenomen, wegens te vroeg inlopen. De tegenstanders hadden het nu voor het zeggen en scoorden met een onderhandsschot de 9-11(43’). Het leek even de situatie en periode van de eerste helft, waar Olympia dat had gedaan! Olympia zat helemaal op slot en was in de tweede helft nog geheel niet tot score gekomen. De wedstrijd moest nog worden gestopt, omdat Nienke na een sprong verkeerd was terecht gekomen en op de grond zittende de pijn moest verbijten. Uiteindelijk moest Tanya haar plaats innemen en wisselde Peter óók Mitchel voor Glenn(17’). Minuten verstreken en Olympia kon haar draai niet vinden en tot score komen. Er ontstonden ook foute passes en voor beiden leek de wedstrijd op slot te vallen. In de 55’ was er toch een momentje en was er een vrije kans voor Olympia, die tijdens de afronding verkeerd werd verdedigd, zodat de scheidsrechter een strafworp aan Olympia toekende. Deze werd op een juiste manier afgerond(10-11 Glenn) en een wissel werd gedaan; Karin moest plaatsmaken voor haar zus Eline de Zeeuw. Nadat de wedstrijd weer was aangevangen presteerde ESDO het tot tweemaal een vrije bal te missen en kwam Olympia hier goed mee weg(56’). Maar de tijd begon ook te dringen en een gelijkmaker was op dit moment toch zeker nog binnen handbereik. Maar dan moest er wat gebeuren aan het spel van Olympia en dat deed het ook. Uit een goede aanval werd er verkeerd verdedigd en kreeg Olympia een strafworp mee; 11-11(58’ Glenn) en werd er terug gewisseld; Glenn voor Mitchel. In de voorlaatste minuut ontstond er even een vlaag van verbijstering, omdat een heer van ESDO zich, kort naast de paal, omdraaide en met een kort schot scoorde. De verdediging was misleid of overtuigd, dat de scheidsrechter had gefloten en men niet behoefde te verdedigen. De scheidsrechter gaf uiteindelijk aan, dat de treffer(59’) naar het scorebord werd verwezen en moest Olympia, diep teleurgesteld, genoegen nemen met een nipt verloren wedstrijd. Ook een gemiste vrije bal en een reuze afstandsschot en bijna treffer, konden niets aan deze score veranderen.

Olympia 1: Karin, Nadine, Mitchel en Shane; Eline v.d. Wacht, Nienke, Andre en Jan. Coach: Peter Buitendijk.

Met deze uitslag delen drie teams nu de eerste plaats, waarbij Olympia toch nog bovenaan staat, wegens het groot aantal gescoorde doelpunten. Op zaterdag 16 december 2017 wordt er wederom in Amsterdam gespeeld, nu tegen DOC1.

 

 

KNKV 4e klasse E (zaal)
1 Olympia 1 4 3 0 1 6 67 56 (11)
1 ESDO 1 4 3 0 1 6 59 44 (15)
1 Vlug & Vaardig / KCN 1 4 3 0 1 6 59 44 (15)
4 SKV 1 4 2 1 1 5 69 60 (9)
5 Hebbes 1 4 1 2 1 4 57 52 (5)
6 Amsterdam 1 5 1 1 3 3 69 86 (-17)
7 DOC 1 5 0 0 5 0 47 85 (-38)