Voor dit seizoen heeft het KNKV weer een aantal reglementen aangepast. Belangrijke wijzigingen waarvan wij wat gaan merken:

  1. De wedstrijden in de veldcompetitie voor de senioren en A-jeugd duren voortaan nog maar 2x 30 minuten.
  2. In alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal (Olympia 1, 2 en 3) kunnen voortaan per team 2 time-outs worden aangevraagd.
  3. Een time-out en wissel worden geteld op het moment dat de scheidsrechter het time-out- of wisselgebaar heeft gemaakt. De coach kan dan nog wel beslissen om niet te wisselen of zijn team bij te praten, maar hij telt wel als zodanig (dus een wissel of time-out minder). Bij een time-out krijgt de coach van de tegenstander dan wel de gelegenheid om zijn team bij te praten.

Hoe werkt een time-out:

Een time-out is een onderbreking van de speeltijd gedurende 60 seconden; de duur van een time-out behoort niet tot de speeltijd. Het aantal toegestane time-outs per ploeg wordt bedraagt 2.
Een time-out kan door de coach alleen gedurende een spelonderbreking worden aangevraagd bij de scheidsrechter. De coach meldt de aanvraag om een time-out bij de scheidsrechter door het maken van een T-teken met beide handen. De scheidsrechter geeft door middel van het T-teken en – tegelijkertijd – een fluitsignaal het begin van de time – out aan. Na 50 seconden geeft de scheidsrechter door  middel van een tweede fluitsignaal aan dat beide ploegen zich dienen op te stellen. De wedstrijd dient uiterlijk 60 seconden na het begin van de time-out te worden hervat.
Indien er sprake is van een geblesseerd e speler, die wordt verzorgd, kan een time-out pas worden aangevraagd nadat de behandeling is voltooid. Gedurende de verzorging van een geblesseerde speler moeten de spelers in hun vak en moet de coach op de bank blijven.
Mocht je je in deze vakantieperiode vervelen? Het volledige overzicht met wijzigingen is op de site van het KNKV te vinden.