Om de 5 weken komt het bestuur bijeen.
De afgelopen maanden is het erg stil geweest van mijn zijde. Ik ben jullie dus nog een hoop informatie verschuldigd.

Om te beginnen start ik dan ook maar met de vacatures.
We hebben er namelijk nog twee.
Voor de functie van voorzitter en voor algemene zaken extern is er helaas nog niemand uit jullie midden opgestaan. Ook een duobaan is een optie.
Als ik zie hoe nu het wedstrijdsecretariaat wordt overgedragen.. Alle kennis wordt overgedragen, niks gaat verloren. Het hart blijft bij de vereniging dus een helpende hand wordt ook straks soms nog geboden.
Niemand hoeft dus bang te zijn om in het diepe gegooid te worden. We doen het samen!

De TC heeft ondertussen al flink wat plannen klaar liggen voor het nieuwe seizoen.
Gisteren hebben jullie de flyer al gezien. Ronald Buis, een scheidsrechter uit de Korfbal League, komt naar onze vereniging om een clinic te geven. Zoals jullie zien is iedereen daarbij welkom.

Op dinsdag 9 oktober 2018 is de Algemene LedenVergadering. Hebben jullie deze al in jullie agenda gezet. Ook als ouder van een jeugdlid bent u welkom.
Uiterlijk 25 september zullen alle stukken op de website staan.

Mogelijk hebben jullie al borden bij HVOS gezien. Zij gaan voor een rookvrije accommodatie. Voor de zomer hebben wij ook een poll uitgezet. Hierbij gaven jullie aan dat jullie niet negatief te staan tegenover een rookvrije accommodatie. Afgelopen week hebben Alex en ik een kort gesprek gehad met HVOS. In de ALV zullen we samen besluiten welke weg we inslaan.

Afgelopen vergadering is Michel vanuit de sponsorcommissie bij ons op de bestuursvergadering aangeschoven. Het is altijd goed om bij de start van een seizoen bij elkaar te komen en de neuzen weer dezelfde kant op te zetten.
De ideeën zijn goed. Sponsors vinden voor bankjes aan het veld, maar ook voor de ‘gewonere’ dingen in de vereniging, het bekostigen van (jeugd)activiteiten.
Links in de kantine vinden jullie het Vrienden van Olympia bod. Daarover later meer.

Ook de AVG komt regelmatig terug op de bestuursvergaderingen.
Het privacy statement staat op de website.
Op de inschrijfformulieren wordt nu direct gevraagd of men wel of geen toestemming heeft.
We missen nog wat toestemmingsverklaringen.
Op dit moment ben ik de database opnieuw aan het indelen op team. Waarna ik kijk van welke leden ik nog geen formulier heb. De leeftijd maakt daarbij niets uit./ Ook van senioren hebben wij toestemming nodig.
Persoonlijk hoop ik wel op veel positie verklaringen want wat is er nou leuker om met je team een groepsfoto en/of actie foto te maken. Ook met nevenativiteiten willen wij graag het plezier met anderen delen.

Hebben jullie je overigens ook al ingeschreven voor de AED training. We hebben hem gelukkig nog nooit hoeven te gebruiken. Maar het is toch een fijn gevoel dat er veel mensen zijn die in geval van nood de AED kunnen gebruiken.

Een terugkomend item is het zaaltekort. Onze zaterdagen zitten vaak propvol en het is een enorm gepuzzel om het passend te krijgen.
Gelukkig is de samenwerking met HVOS, onze zaal medegebruiker goed. In een dag zit helaas maar 24 uur en vol is vol. Voor de trainingen wijken we al uit naar ander zalen. Het liefst zouden we ieder team 2 trainingen en minimaal een uur trainingstijd willen bieden. Met de gemeente zijn we hierover druk in gesprek.

Afgelopen jaar heeft de schoolkorfbalcommissie bijgedragen aan een sport ideeën boek. Super om te zien dat ons schoolkorfbaltoernooi wordt gezien als inspiratie voor de rest van Nederland. Uiteraard hebben we een exemplaar gekocht. Deze is te vinden in de kantine (of althans dat was deze – ik heb m al even niet meer gezien).

Leonie van Vliet
secretariaat@olympia-spijkenisse.nl