Zaterdag 8 december stond om 20:00 uur de thuiswedstrijd tegen ‘t Capproen 1 op het programma. Op papier zou dit een overwinning voor de thuisploeg moeten betekenen, maar onderschatting ligt dan altijd op de loer. Na de aankondiging van alle nieuwe sponsoren, te weten Kids & So, Jumbo Maaswijk, Reclame.nl, Fancy Bird en 365 wonen kon de wedstrijd beginnen.

Olympia begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Even kregen de bezoekers aansluiting door de 2-1 te maken, maar vervolgens kwam de doelpuntenmachine van Olympia op gang, wat resulteerde in een riante 7-1 voorsprong. Zeker de doorloper van Shane van Bree was een prachtig staaltje korfbal! Een monsterscore zat er aan te komen, maar helaas viel Olympia na de time-out ver terug en werd er meegegaan in het tempo van de tegenstander. De russtand werd 7-3.

Olympia ook niet geweldig uit de pauze, wat in een moeizame fase resulteerde. Hierin waren veel aanvallen al na 1 schot op de korf ten einde, waarna de ploeg uit Hellevoetsluis de aanval weer over kon nemen. Hierdoor kwam er een 7-5 tussenstand op het scorebord te staan. Voor de thuisploeg was dit het moment een tandje bij te schakelen en het eigen spel weer op te pakken. Hierdoor werd een gat van 4 doelpunten gecreërd en niet meer uit handen gegeven. Bij de stand 13-9 waren de bezoekers gebroken en kon Olympia de wedstrijd op slot gooien. Met een eindstand van 17-9 werd de wedstrijd duidelijk in het voordeel van de Olympianen beslist.

Door deze zegereeks mag Olympia 1 volgende week de krachtmeting als koploper aangaan tegen Ventura Sport. De ploeg uit Spijkenisse moet dan op bezoek in Strijen, bij het team wat aan het begin van dit zaalseizoen als belangrijkste kampioenskandidaat te boek stond. Om 16:15 uur zal de wedstrijd aanvangen.

André v.d. Wacht (3 doelpunten), Glenn Everwijn (3), Tanya van Buuren (2), Nadine v.d. Steen (3), Shane van Bree (5), Lennart Orgers (1), Eline v.d. Wacht, Nienke Kros.