Zaterdag 15 december stond de eerste echte krachtmeting van het zaalseizoen op het programma. Olympia 1 speelde in deze topper tegen het sterke Ventura Sport uit Strijen, welke als torenhoge favoriet voor de titel wordt gezien. Tijdens het veldseizoen werd het team uit Spijkenisse nog kansloos verslagen met 18-4. Tijd voor eerherstel!

Olympia begon de wedstrijd moeizaam. Het plan om het spel te vertragen duurde maar 10 minuten en had niet het gewenste effect. Er stond inmiddels een 3-0 stand op het scorebord. Olympia moest zich echt herpakken en zich niet laten imponeren door het rumoerige publiek wat in de kleine hal bijna op het veld zat. Gelukkig kwam het team uit Spijkenisse beter in de wedstrijd en liet zich niet meeslepen in het spel van Ventura Sport. Het resultaat was een mooie 5-5 stand. Dit was ook de fase waarin Olympia duidelijk beter was, maar helaas de kansen niet af was te maken. Hierdoor kon het team uit Strijen toch aanklampen en zelfs met een ruststand van 8-7 de pauze in gaan. 

Zoals de laatste weken wel vaker, kwam Olympia direct goed uit de startblokken en maakte de gelijkmaker. Een periode van slecht geplaatste ballen bij beide teams leidde periode met een fysieker spel in. Bij een 8-8 stand moest Andre v.d. Wacht helaas het veld verlaten met waarschijnlijk een gebroken neus. Dit bleek het grote kantelpunt in de wedstrijd te zijn. Olympia knokte voor wat ze waard waren, maar konden niet voorkomen dat de thuisploeg er met de overwinning vandoor ging. Een eindstand van 13-10 was het resultaat.  

Vanwege de komende feestdagen staat er voorlopig geen competitiewedstrijd op de agenda en mag het team gaan genieten van een welverdiende kerstvakantie. Op 12 januari 2019 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij CKC Thor in Rotterdam. 

Maandag 17-12-2018 mag het team echter eerst nog aantreden bij het sportgala van de gemeente Nissewaard waar zij genomineerd zijn voor sportploeg van het jaar. Een grote eer voor dit jonge team.

Glenn Everwijn (2 doelpunten), Andre v.d. Wacht (2) (Martijn v.d. Breevaart), Shane van Bree (2), Lennart Orgers (2) (Jason Blakmoor), Nienke Kros (1), Tanya van Buuren (1), Eline v.d. Wacht, Nadine v.d. Steen.