Op zaterdag 12 Januari mocht Olympia 1 naar de Barendrechtse sporthal de Riederpoort voor de ontmoeting met CKC Thor 1. De scheidsrechter floot de wedstrijd om 16:30 uur in.

Olympia begon de wedstrijd zwak en liet Thor de wedstrijd bepalen en zelfvertrouwen kweken. De thuisploeg begon wel voortvarend en wist de korf makkelijk te vinden. Door een aantal strafworpen achter elkaar, werd er al snel een duidelijke voorsprong op het scorebord gezet. Vanwege de vroege ruime voorsprong, in combinatie met een matige leiding van de wedstrijd , viel alles de kant van de thuisploeg op. Dit resulteerde in de rumoerige sporthal met rust al in een stand van 10-3.

In de 2e helft had Olympia wel het betere spel, maar kon dit niet omzetten naar doelpunten. De Rotterdammers bleven de tactiek van achter verdedigen goed voortzetten en maakte de kansen wel af. Dit wierp zijn vruchten af en resulteerde in een duidelijke overwinning voor Thor. Eindstand 16-7.

Een flinke klap voor de Olympianen, die hun wonden een weekje langer kunnen gaan likken. Zij treden voor hun volgende wedstrijd pas weer op 26-01-2019 aan, ditmaal een uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst Gemini uit Gouda.