Na een moeizame start van de zware competitie, stond er voor vandaag een wedstrijd tussen de nummer 5 (Olympia D2) en nummer 7 (Vitesse Barendrecht D3) op het programma. Olympia stond 2 punten voor op Vitesse en wilde dit graag uitbouwen.

Om 12.30 uur werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd. Olympia startte zwak, waardoor Vitesse direct het initiatief nam en na het 1e kwart van de wedstrijd op 1-0 stond. Ook het 2e kwart veranderde er niet veel, Olympia wilde wel, maar de passes kwamen niet aan en er was te weinig beweging. Een pluspunt was wel dat Olympia de 1-1 op het scorebord kon zetten, maar even later strafte Vitesse een foutje af, zodat zij met een 2-1 voor de rust in gingen.

De coaches Karin en Sarah spraken het team gedurende de rust goed toe en gaven het team tips om in de 2e helft van de wedstrijd het strijdplan te veranderen. Dit resulteerde erin dat er een “ ander” Olympia stond na de rust. Na 2 mooie afstandsschoten ging de stand via 2-2 naar 2-3 en toen kwamen de lachende gezichtjes van de D2 weer tevoorschijn! Met mooie assists en passes en de tactische “potverdije”, vielen ook de 2-4 en 2-5. In het laatste deel van de wedstrijd kwamen er nog legio kansen en beide teams wisten nog 1 keer de korf te raken, hierdoor werd de eindscore bepaald op 3-6.

Een sterke 2e helft heeft de mindere 1e helft goedgemaakt, met als resultaat dat de 2 gewonnen punten meer dan verdiend mee gingen naar Spijkenisse. Dit goede gevoel nemen wij mee naar 9 februari, wanneer we op bezoek mogen bij de nummer 3 Excelsior.

Lotte Gunneman (2 doelpunten), Ilana Boswinkel (2 doelpunten),  Yfke Zevenbergen (1 doelpunt), Anouk Bochoven (1 doelpunt), Jilian Ram, Jolie van Pelt, Robin van Rhee, Sylvi Jansen & Jimeno ’t Hart.