Zaterdag 26 januari mochten de Olympianen aantreden in sporthal de Mammoet te Gouda. Er stond een lastige wedstrijd op het programma tegen Gemini 1, de ploeg van oud Olympia coach Peter van Vliet en de nummer 2 van de ranglijst. Olympia wilde weer een goed resultaat neerzetten na de blamage tegen THOR van 2 weken terug.

Olympia had de eerste 15 minuten het betere spel, maar zoals helaas vaker dit seizoen, was het scoring percentage van Olympia erg laag. Olympia begon met een voorsprong maar kon deze niet uitbouwen. Hierdoor kreeg Gemini gedurende de wedstrijd steeds meer vertrouwen en kon de voorsprong pakken en uitbouwen. Olympia haakte aan maar het was moeizaam. Ruststand was een teleurstellende 7-3.

Na de rust was Olympia slordig, mede hierdoor kon Gemini al snel 2 keer scoren. De ploeg uit Spijkenisse probeerde veel maar het kwam er niet uit. Ook Gemini speelde deze fase slordig, maar Olympia kon daar niet van profiteren en mistte heel veel kansen. Bij 12-5 was de wedstrijd gespeeld, maar in de eindfase kon Olympia toch iets dichterbij kruipen. Eindstand 14-9.

Noemenswaardig was het debuut van junior Joey Ockeloen, die een prima invalbeurt liet zien en een grote belofte lijkt voor de komende jaren. Volgende week is het begin van de returns van deze zaalcompetitie en mag Olympia aantreden tegen de buren uit Hoogvliet, oftewel de bruggenderby tegen Nikantes. In de openingswedstrijd van het seizoen won Olympia met 12-15 van de ploeg uit Hoogvliet in het hol van de leeuw. Uiteraard wil Olympia 1 ook voor het eigen publiek een mooi resultaat neerzetten. De wedstrijd begint om 19:50 in sporthal Olympia.

Andre v.d. Wacht (5 doelpunten), Lennart Orgers (1 doelpunt) / ‘45 Joey Ockeloen, Shane van Bree (1 doelpunt), Glenn Everwijn (1 doelpunt), Nienke Kros (1 doelpunt), Nadine v.d. Steen / ‘50 Ilona v.d. Wacht, Tanya van Buuren, Eline v.d. Wacht.