Olympia B1 – Oranje Zwart de Hoekse B1

Vandaag stond er voor Olympia B1 een belangrijke wedstrijd op het programma in hun eigen Olympiahal. De ploeg uit de Hoeksche Waard stond bij aanvang van deze wedstrijd op een gedeelde 2e plaats in deze competitie met 1 punt minder dan Olympia B1. De vorige onderlinge ontmoeting werd door Oranje Zwart gewonnen met 8-6. De Olympianen wilden dit natuurlijk heel graag rechtzetten!

Na een snel openingsdoelpunt van de bezoekers, kwam de thuisploeg met goed, gevarieerd spel en een hoog speltempo snel terug naar een gelijke stand en stoomde toen goed door. Door mooi samenspel en het goed afmaken van de kansen stond er al snel een 5-1 voorsprong op het scorebord. Na deze bliksemstart werd er wat gas teruggenomen en werden er ook meer kansen gemist, maar toch hield Olympia goed grip op de wedstrijd. Met 7-4 werd er gerust.

De 2e helft begon niet zo flitsend als de 1e helft, maar Olympia bouwde gedegen de voorsprong uit. Via 8-4, 8-5, 9-5, 10-5 11-5 waren de bezoekers kansloos. In de laatste minuten werden er heel veel kansen gemist door Olympia, maar de tegenstander kon geen vuist meer maken. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakten zij nog wel 1 doelpunt, waarmee de eindstand op 11-6 kwam te staan. Een prima wedstrijd van dit goed spelende team. Volgende week mag het team op bezoek bij PKC in Papendrecht en op woensdag staat de inhaalwedstrijd tegen Merwede op de agenda. Zeker deze wedstrijd is heel belangrijk voor het behoud van de 1e plaats.

Mariska Beijer (3 doelpunten), Mike Ockeloen (3 doelpunten), Amber v.d. Linden (2 doelpunten / 48’ Esmée Weeda), Fenne Oranje (1 doelpunt / 48’ Zara Zaal), Loraina v.d. Wal (1 doelpunt), Denzel Giwa (1 doelpunt), Nick de Ruiter, Raoul de Bruin.