Zoals velen van jullie wellicht al weten, hebben onze hoofdcoach Peter Buijtendijk en wij als vereniging in onderling overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Het bestuur van Olympia is daarom hard aan de slag gegaan om een nieuwe hoofdcoach te vinden om Peter op te volgen. Er kan nu bekend worden gemaakt dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden en inmiddels overeenstemming hebben met elkaar! Hieronder stelt Just Riet zich uitgebreid voor, zodat iedereen weet wie volgend seizoen onze hoofdcoach is. Wij hebben alle vertrouwen in Just en gaan voor een fantastische samenwerking!

Ik ben Just Riet en mag vanaf volgend seizoen leiding geven aan de selectie van Olympia. Ik durf mijzelf wel te typeren als een korfbaldier. Heb jaren gespeeld natuurlijk, bij PKC, Olympia, ZKV en OZC, ben hoofdklassescheidsrechter en bondsraadslid geweest en op dit moment in ons district verantwoordelijk voor de ontwikkeling talentvolle scheidsrechters. Als trainer ben ik de afgelopen 4 jaar verbonden geweest aan OZC, waar ik eindverantwoordelijk ben voor het 2e, maar vooral als duo verantwoordelijk voor de hele selectie. In een verder verleden heb ik bij zowel jeugd als senioren ploegen als interim coach tijdelijke klussen gedaan.

In het dagelijks leven werk ik als informatiemanager voor WMO en Jeugdzorg bij Gemeente Den Haag. Ik adviseer de directie over ontwikkelingen en initiatieven rondom de informatievoorziening, houd toezicht op de voortgang van projecten en stuur projectleiders aan. Erg dynamisch en met een goede maatschappelijke betrokkenheid.

Maar allereerst ben ik onderdeel van mijn gezin. Met mijn vrouw Miranda heb ik 2 kinderen. Sanne (8) en Martijn (6). Wij wonen met veel plezier in Zuidland. Martijn is sinds augustus lid van Olympia en speelt daar nu in de F1. Ik ben daarom al regelmatig bij Olympia te vinden. Zo ben ik ook in gesprek geraakt met Olympia, wat dus geresulteerd heeft in een samenwerking.

Mijn opdracht bij Olympia is om het huidige 1e en 2e verder samen te smeden tot 1 selectie en te gaan werken aan een betere focus op korfballen. Dit door scherp te trainen, individuele talenten optimaal te benutten en een goede discipline en zichtbaarheid van de spelers, zowel binnen als buiten de lijnen. Als we daar stappen in kunnen maken, dan komen er ook vanzelf resultaten.

Ik kijk er naar uit om bij Olympia aan de slag te gaan en in een plezierige omgeving spelers effectiever en nog volwassener te laten korfballen. Maar zeker ook om de vereniging en de mensen die de vereniging echt maken (opnieuw) te leren kennen. Daar hoop ik mijn steentje, bijvoorbeeld rondom scheidsrechters, ook aan bij te kunnen dragen.

Heel graag tot ziens.

Groet, Just Riet