Zaterdag 9 februari stond de lastige uitwedstrijd tegen Sperwers op het programma. Thuis werd er met 15-12 gewonnen, wat een hele spannende wedstrijd was. Met Joey Ockeloen in de basis, in plaats van de geblesseerde Glenn Everwijn, werd er vol vertrouwen toegeleefd naar deze wedstrijd.

Helaas was er in het begin van de wedstrijd was niets van dat vertrouwen te zien. Olympia verdedigde niet tot nauwelijks en liet Sperwers het spel maken. Dit resulteerde in een fikse achterstand na 8 minuten, 8-2! Coach Peter Buitendijk was genoodzaakt een time-out toe te passen, wat leek te helpen. Olympia knokte meer voor elke meter en kwam steeds beter in de wedstrijd. Door een zwak verdedigend Sperwers, kon Olympia steeds meer kansen creëren. Dit resulteerde eerst in weinig goals, maar gaandeweg de eerste helft leek Olympia de draai te pakken te hebben. De riante voorsprong van Sperwers was met rust teruggebracht naar 14-12.

Na de rust leek de thuisploeg het helemaal kwijt te zijn. Olympia kwam op een 14-15 voorsprong. De ploeg uit Spijkenisse kon Sperwers op de pijnbank leggen, maar vergat het gat te vergroten. Als gevolg hiervan ging de score op en neer wat resulteerde in een bloedstollende slotfase. Een slotfase waarin Shane van Bree het veld moest verlaten vanwege een akelige klap. Hij werd vervangen door Martijn v.d. Breevaart. Gelukkig zou achteraf blijken dat de blessure erg meeviel. Olympia dacht met de eindstreep in zicht met 19-20 het winnende punt binnen te hebben, maar door een overtreding van Olympia, kreeg de thuisploeg een vrije bal waaruit de gelijkmaker werd gemaakt. Deze enerverende wedstrijd leek te gaan eindigen in een gelijkspel, maar dankzij een doorloopbal van Andre v.d. Wacht werd de winst op de valreep alsnog binnengehaald.

Olympia 1 kan terugkijken op een enerverende wedstrijd waarin vele fases waren te zien. Een slecht begin, strijd na de time-out en veel doelpunten. Volgende week mag Olympia om 15:45 uur aantreden tegen hekkensluiter ’t Capproen 1 uit Hellevoetsluis.

Andre v.d. Wacht (8 goals), Lennart Orgers (5x), Shane van Bree (2x) , Joey  Ockeloen (1x), Eline v.d. Wacht, Nienke Kros (2x) / Ilona v.d. Wacht, Tanya van Buuren (2x), Nadine van der Steen(1x) / Sara Oranje.