Zaterdag 9 februari stond om 14.15 uur de uitwedstrijd tegen Valto C2 uit De Lier op het programma. Valto is de nummer 2 van de ranglijst en Olympia staat puntloos onderaan. Ondanks deze klassering is Olympia C1 een hardwerkende ploeg die duidelijke ontwikkeling laat zien dit seizoen. De thuiswedstrijd tegen Valto werd met 3-11 verloren, dus hopen de Olympianen hun progressie in cijfers uit te kunnen drukken in deze wedstrijd.

Vanwege de afwezigheid van coaches Shane en Eline, die zelf aan moesten treden met het eerste van Olympia, werd de ervaren invalcoach Margot de Zeeuw voor deze keer de coach van de C1. Er waren weer veel aanmoedigende ouders meegereisd om het team dat extra steuntje in de rug te geven.

Het begin was voor de thuisploeg en na 1 minuut stond de 1-0 helaas al op het scorebord. Olympia had weinig schietkansen, maar door goed verdedigend werk werd het de thuisploeg heel moeilijk gemaakt om makkelijk verder uit te lopen. De Olympianen creëerde wel een paar mooie kansen in de 1e helft, maar helaas leek er een deksel op de korf te zitten en wilden de kansen er maar niet in. Bij een stand van 3-0 werd eindelijk het eerste doelpunt voor de ploeg uit Spijkenisse gescoord. De 3-1 kwam op naam van Marit met een schitterend doelpunt. Ook Sabriya wist de korf te raken en bracht de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. De ploeg was aan het vechten als leeuwen en er zat een sensatie in de lucht. De coach van Valto zat eerst rustig op de bank, maar liep inmiddels nu ook zenuwachtig langs de lijn. Voor rust wist de thuisploeg helaas toch de 4-2 te maken, wat het thuisteam weer wat lucht gaf.

De 2e helft had eenzelfde beeld als de eerste helft, alleen Valto maakte de kansen die zij kregen beter af. Het lukte Olympia niet meer om te scoren en de eindstand werd bepaald op 7-2. Ondanks het verlies was er een veel beter spelend Olympia te zien en was de groei zeker merkbaar. Olympia C1 kon met opgeheven hoofd de sporthal verlaten.

Volgende week staat er weer een loodzware uitwedstrijd op het programma tegen de ongeslagen koploper Avanti/Flexcom C2.

Sabriya Peerkhan (1 doelpunt), Marit de Ruiter (1 doelpunt), Nynke Hartstra (’47 / Colin v.d. Maat), Jivani Ullrich, Jonathan Badrie, Xander Mouthaan, Divano Vissers, Sarah Vastenburg, Djustin van Loon (ziek)