Zaterdag 16 februari stond voor Olympia 2 een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk de wedstrijd tegen Nexus. 2 Ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, zoals is gebleken tijdens de eerdere ontmoeting dit seizoen. Die wedstrijd werd in eigen huis met 1 doelpunt verschil gewonnen!

Olympia begon de wedstrijd sterk en kwam al snel op een 2-0 voorsprong! De vooraf afgesproken ‘tactiek’ leek te werken. Na deze sterke start, begon Nexus echter de korf ook te vinden en bij rust keek Olympia toch tegen achterstand van 9-5 aan.

Waar Olympia 2 meestal moeite heeft om zo’n achterstand goed te maken, was er dit keer wel genoeg vertrouwen om nog voor de winst te gaan. Na de rust ging iedereen dan ook met goede moed het veld in. Nexus wilde uiteraard de voorsprong niet meer uit handen geven en het lukte Olympia in eerste instantie niet het gat kleiner te maken, wat een stand van 12-7 op het scorebord gaf. Coach Gert-Jan gaf met deze stand het sein om meer risico te gaan nemen in het spel. Deze tactiek werd wel beloond met doelpunten in het voordeel van Olympia, ze knokten zich terug naar 12-12. De laatste paar minuten in de Margriethal waren hierdoor bijzonder spannend en aan beide kanten werden alleen wat slordige kansen gecreëerd, waardoor er door beide teams nog 2 keer gescoord werd. Met een einduitslag van 14-14 konden beide teams terugkijken op een enerverende partij en was vooral Olympia 2 blij met hoe ze geknokt hadden voor in ieder geval 1 punt.

Jason Blakmoor (4 doelpunten), Pjotr v. Deursen (3 doelpunten), Martijn v.d. Breevaart (2 doelpunten), Rick Esseboom ( 1 doelpunt), Lottie Aalbregt (2 doelpunten), Esmay v.d. Akker (2 doelpunten), Karin de Zeeuw, Eline de Zeeuw (meeste assists), reserves: Lente v.d. Stel, Jermain v.d. Akker