Zaterdag 16 februari stond de derby weer op het programma bij ’t Capproen in Hellevoetsluis. Volgens de lokale ‘sport op Voorne putten’ zou dit een beladen derby zijn. Het werd zeker spannend tot de laatste minuut.

‘t Capproen, hekkensluiter in deze 4e klasse, heeft laten zien in de afgelopen wedstrijden dat ze ondanks de slechte notering zeker niet onderschat mogen worden en er iedere keer een spannende wedstrijd van weten te maken. Olympia wist van tevoren dat dit dus geen uitgemaakte zaak was en moest flink aan de bak.

De zieke Tanya van Buuren werd vervangen door A1 junior Sara Oranje. Glenn Everwijn was weer fit genoeg voor zijn terugkeer na zijn opgelopen blessure in de wedstrijd tegen Nikantes.

Het begin was, zoals vaker bij de ploeg uit Spijkenisse, stroef. Hierdoor kwam Olympia steeds een punt achter, gelijk en dan weer een punt voor. Dit zou zo door blijven gaan tot de rust. Olympia kon niet het gewenste schotpercentage halen om uit te lopen op de Hellevoetse formatie. Verdedigend had Olympia de zaken wel redelijk op orde, waardoor er geen grote schade opgelopen werd en er gerust kon worden met een 5-5 stand.

In de 2e helft wist Olympia direct de 5-6 te maken, maar ook toen maakte ‘t Capproen, weer gelijk. De 2e helft bleef op en neer gaan, in een redelijk fysieke wedstrijd. Dit resulteerde  in 2 gele kaarten voor de thuisploeg in deze wedstrijd. De leidsman van deze wedstrijd floot zeer streng en wilde niets weten van fysieke aanrakingen. Dit had ook flink wat strafworpen tot gevolg. De wedstrijd bleef tot 8-8 in balans, maar toen leek Olympia te excelleren. Olympia kwam op 8-10 maar liet de thuisploeg toch weer aansluiten. Gelukkig bleef Olympia koel en wisten ze de winst eruit te slepen. Eindstand 11-13.

Olympia 1 mag nu 2 weken rusten en zal pas 9 maart weer aantreden, thuis tegen de ongeslagen koploper Ventura Sport. Uit werd maar nipt verloren, dus wil de ploeg uit Spijkenisse kijken of zij dit keer wellicht een nog beter resultaat neer kunnen zetten en voor een verrassing kunnen zorgen. De 3e plaats op de ranglijst in de 4e klasse is door de overwinning van deze week in ieder geval weer verstevigd. Dit mede door het verlies van de nummer 4 tegen de nummer 2 van de ranglijst.

Olympia: Lennart Orgers (5x), Andre vd Wacht (4x), Glenn Everwijn (2x), Shane van Bree, Eline vd Wacht (1x), Nienke Kros, Nadine vd Steen (1x)& Sara Oranje.