Zaterdag 9 maart was voor de 3e keer in korte tijd Ventura Sport uit Strijen de tegenstander van Olympia 1. Op het veld kansloos verloren, maar tijdens de uitwedstrijd in de zaal bleek dat Olympia mee kon op het niveau van de strijdbare, wat een leuk duel had opgeleverd wel maar nog wel in het voordeel van Ventura eindigde.

Olympia kwam goed uit de startblokken en scoorde na 10 seconden al het eerste doelpunt. Het was een prima begin van een wedstrijd die alle kanten op zou gaan en spannend zou blijven tot het laatste fluitsignaal. Olympia speelde met veel lef in de aanval, maar in de verdediging hadden ze het erg lastig tegen de 2 goede schutters van Ventura, waardoor de score op en neer ging. Tot 5-3 had Olympia de wedstrijd onder controle, maar vervolgens zakte het even in. Ventura probeerde Olympia uit het spel te halen en dat leek te lukken, vanuit een 5-3 voorsprong stond er ineens een 5-8 achterstand op het bord. Toch leek Olympia nog altijd beter in de wedstrijd te zitten dan de bezoekers. Hoe meer Olympia weer aanhaakte, hoe gefrustreerder Ventura werd. Olympia klamte weer aan,  maar moest gaan rusten met een 9-12 achterstand.

De 2e helft begon in het voordeel van Ventura, die direct de 9-13 scoorde. Dit kon de genadeklap betekenen voor de thuisploeg, maar niets bleek minder waar. Olympia bleef de 2e helft de gehele tijd in het spoor van Ventura, wat leidde tot vele frustraties en wissels bij de gasten uit Strijen. Olympia kwam van een 10-14 achterstand, op een 15-14 voorsprong! In deze fase beloonde Olympia zichzelf nog te weinig om op dit moment de wedstrijd al in het slot te gooien. Ventura kwam weer op gelijke hoogte bij een stand van 17-17, maar Olympia bleef koelbloedig en scoorde 10 minuten voor tijd de 18-17. De laatste 10 minuten stonden vooral in het teken van het strakke verdedigen, waardoor de heren van Ventura hun vizier niet meer scherp kregen. Beide teams konden in de laatste minuten niet meer tot scoren komen, waardoor de scheidsechter bij een 18-17 stand affloot.

Een mooie prestatie van de thuisploeg van coach en Strijenaar Peter Buitendijk. Alles zat in deze wedstrijd om er van te kunnen genieten. De titelstrijd tussen Ventura en nummer 2 van de ranglijst Gemini ligt weer open dankzij de Olympianen! De ploeg uit Spijkenisse verstevigt zelf hun 3e plaats in deze divisie en zal volgende week deze prestatie een goed vervolg willen geven in de thuiswedstrijd tegen CKC Thor uit Rotterdam.

Shane van Bree (3x), Lennart Orgers (3x), Andre van der Wacht (3x), Glenn Everwijn (3x), Nienke Kros (4x), Eline van der Wacht (2x), Nadine van der Steen, Tanya van Buuren (50’ Sara Oranje).