Zaterdag 11 mei om 12.30 uur stond de wedstrijd Olympia A2 tegen KOAG A2 op het programma. De tweede veldwedstrijd, de eerste werd helaas (onnodig) verloren van Twist A2.  Er was dus iets recht te zetten. In de aanval begonnen Thijmen, Floris, Yvet en Mahogany. De verdediging bestond uit Elise, Lonneke, Romana en Dilara, de laatste twee spelend als heer. De aanval begon met goede moed maar het wilde niet gaan lopen. Door de beweeglijke heren van KOAG was het erg zoeken naar de vrije mensen. De verdediging startte daarentegen erg sterk en liet KOAG in het begin geen kans. Maar zoals het altijd gaat wanneer je zelf niet scoort dan kun je er op wachten dat de tegenstander dat wel gaat doen. Helaas gebeurde dat ook en kwamen we op 0-1 achter. De eerste wissel diende zich aan, Floris kon niet verder en werd vervangen door Evi. Zo bleef de aanval zoeken en waren er wat kleine kansen die helaas net uit te korf draaiden maar zij wisten niet te scoren. Door het strakke verdedigen van onze verdediging en een aantal goede onderscheppingen van met name Elise en Romana scoorde KOAG gelukkig ook niet meer. We gingen de rust in met een 0-1 achterstand.

In de rust werden er duidelijke afspraken met elkaar gemaakt en afgesproken dat we de tweede helft beter zouden gaan aanvallen dan de eerste helft. Thijmen werd gewisseld voor Romy waardoor we hoopten dat er meer beweging in de aanval zou komen. Helaas was het effect direct na rust niet wat we wilden en kwamen we door een afstandsschot op 0-2 achter. Eindelijk werd er gewisseld! De verdediging was blij dat ze mochten gaan aanvallen en lieten dit direct zien. De bal ging vlot tussen alle vier de spelers en er werden goede kansen gecreëerd maar op een of andere manier mocht de bal niet door de korf leek het wel. Er waren kansen bij waarbij de bal echt al in de korf zat en er toch nog uit ging. Frustrerend dus. De aanval bleef echter rustig door combineren en zoeken naar de goede kans en gelukkig kwam deze en schoot Romana de deksel van de korf, 1-2! Nu moest de verdediging de twee zeer snelle heren van scoren afhouden en dat deden Romy en Evi zeker. De bal werd onderschept en overgebracht naar de aanval. Daar werd vanuit een zeer goede aanval een goed afstandsschot gescoord door Elise die de stand hiermee op 2-2 bracht. Nu was het zaak om door te drukken, Olympia deed namelijk echt niet onder voor KOAG en hadden eigenlijk de betere kansen, maar net als de wedstrijd tegen Twist werd vergeten om te scoren en dus zichzelf te belonen. Deze wedstrijd moest dat anders, zeker voor het zelfvertrouwen van iedereen. Het eerste aanval vak was weer terug in de aanval en deze liep beter dan in de eerste helft. Yvet kreeg een korte kans vlakbij de korf en deze maakte ze prima af, 3-2. De eerste voorsprong in de veldcompetitie was een feit. De aanvallen gingen over en weer zonder dat er een doelpunt gemaakt werd. Helaas wist KOAG weer te scoren en bracht de stand op 3-3. Met nog 10 minuten op de klok werd het toch best spannend. De aanval was er op gebrand om een doelpunt te scoren en wisten elkaar goed te vinden. Na een goede aanval, die echt met z’n vieren werd opgezet, was het de actie van Dilara waar zij een strafworp voor meekreeg. Normaal gesproken neemt Thijs de strafworpen in dit vak en dus er werd even naar elkaar gekeken wie het meeste vertrouwen had om de strafworp te maken. Elise had naar haar afstandsschot het meest het gevoel dat zij goed in de wedstrijd zat en ging met de bal klaar staan achter de strafworpstip. De scheidsrechter floot in en zonder de korf te raken ging de bal recht door de korf, 4-3!! Nog een paar minuten volhouden. Elien kwam nog in het veld voor Lonneke zodat zij ook nog wat minuten kon maken. In de laatste 5 minuten waren er over en weer nog kansen maar gelukkig voor ons wist KOAG er in ieder geval geen een meer te maken waardoor de eerste overwinning van de veldcompetitie een feit is. Met een positief gevoel naar de wedstrijd van volgende week dus. Weer een thuiswedstrijd, om 15.45 uur tegen GKV/Economics A2.