Woensdag 22-05-2019 was het dan zover. Het 56e schoolkorfbaltoernooi stond op deze zonnige dag op het programma. Al vroeg waren de vrijwilligers bezig om alles klaar te zetten om hier een geslaagde dag van te maken. Vanaf 13:30 werd de 1e ronde gestart, waar meer dan 800 enthousiaste kinderen van 96 teams van 14 scholen gingen strijden om de eerste prijs in hun leeftijdscategorie. Het enthousiasme was groot en er werd fanatiek en sportief gekorfbald. De kinderen werden vergezeld door een grote hoeveelheid enthousiaste fans, wat voor een gezellige drukte zorgde. Tussen de wedstrijden door konden alle kinderen meedoen aan het schutterstoernooi, om te bepalen wie de beste schutter van de dag zou worden. Ook het springkussen en de schmink werden druk bezocht.

De winnaars van het schutterstoernooi:

Groep 3    Edin / De Vogelzang

Groep 4    Lilly / De Vogelzang

Groep 5    Noémy / De Rank

Groep 6    Kyara / Jan Campert

Groep 7     Ivar / De Hoeksteen

 

Na een hoop spannende en sportieve wedstrijden zijn de volgende winnaars gehuldigd:

Poule 3     1e Plaats – De Hoeksteen 1 / 2e Plaats – De Maasoever 2 / 3e Plaats – De Rank (Oranje) 3 / 4e Plaats – De Bron 1

Poule 4     1e Plaats – De Maasoever 7 / 2e Plaats – Jan Campert 5 / 3e Plaats – Mgr Bekkers 3 / 4e Plaats – De Rank (Oranje) 7

Poule 5      1e Plaats – De Rank (Lis) 5 / 2e Plaats – De Maasoever 10 / 3e Plaats – Marimba 3 / 4e Plaats – De Maasoever 11

Poule 6      1e Plaats – Mgr Bekkers 9 / 2e Plaats – De Maasoever 15 / 3e Plaats – De Vuurvogel 5 / 4e Plaats – De Rank (Oranje) 9

Poule 7      1e Plaats – De Vuurvogel 7 / 2e Plaats – Jan Campert 10 / 3e Plaats – De Bron 5 / 4e Plaats – De Rank (Lis) 7

 

Karin Groeneveld werd nog even in het zonnetje gezet vanwege haar 10 jarig jubileum als grote drijfveer achter het schoolkorfbaltoernooi. Uiteraard was deze dag niet mogelijk zonder de hulp van de zeer grote groep vrijwilligers, welke deze dag tot een fantastisch evenement hebben gemaakt. Via deze weg willen wij deze groep uiteraard ontzettend bedanken voor hun inzet!

Indien er kinderen (of ouders) graag vaker willen korfballen, dan kan er vrijblijvend een aantal keer meegetraind worden op onze vereniging. Hiervoor kunt u zich aanmelden via: jeugdcoordinator@olympia-spijkenisse.nl

Uiteraard kijken wij al uit naar het 57e schoolkorfbaltoernooi!