Olympia E1-TGV op volle toeren!

Ken je dat gevoel van trots. Dat gevoel van willen delen met anderen. Dat gevoel heb ik nu. En ik denk mijn mede coaches Marshanti en Marjolein ook. Ik ben niet zo van het pronken, maar nu doe ik het gewoon lekker wel. Iedereen mag het weten.  Waarom…..omdat het kan, omdat wij trots zijn op onze Olympia E1.

Begin korfbaljaargang 2018/2019 ging Olympia E1 vol goede moed het korfbalseizoen aan. Met een mix van ex E3 toppers (Lynn en Quinten), ex E2 toppers (Femke en Feike) en ex E1 topper (David) vormden zij een leuk stel bij elkaar.  Met aan het roer de fanatieke coaches Lorenz, Marshanti (tot aan de zaal) en later Marjolein in de zaalperiode tot nu, zou dit wel eens wat kunnen gaan worden. Het seizoen staat natuurlijk in het teken van bouwen als team en ontwikkelen als individu, maar ieder weekend proberen wij natuurlijk ook wel de 2 punten binnen te slepen, want we zijn natuurlijk wel winnaars. En er is niets zo tastbaar als die twee winstpunten.

Als ik de eerste wedstrijd van korfbalseizoen 2018/19 en nu gefilmd zou hebben, mogen wij als coaches enorm trots zijn op onze kanjers uit Olympia E1. Wat een vooruitgang hebben zij geboekt!

Dromen is veranderd in……… (zo)scherp mogelijk willen zijn.

Aanvallend doen maar wat… naar aanvallend georganiseerd spelen.

Gooien op goed geluk…………..naar gericht gooien.

Kijken naar een geschoten bal…naar proberen de bal in bezit te houden.

Verdedigend loslaten……………verdedigend sluiten.

Aangeef??…………………………aangeven vanaf meerdere plekken in het veld.

En wat gebeurd er dan. Een boemeltreintje wordt een stoptrein, een stoptrein wordt een intercity en een intercity wordt een TGV. En waar eindigt dit in onze kampioenswedstrijd op 15 juni. Het is zo’n machtig gevoel dat dingen gaan vallen bij de kids. Dat ze eindelijk het “ahaaaa gevoel” krijgen.

Dit veldseizoen beginnen we nog matig, maar daarna winnen we van de koploper Twist E1, na eerder thuis verloren te hebben. Winnen we tussendoor het goed bezette VEO Hemelvaart toernooi met 5 winstpartijen en 1 gelijkspel tegen gerenommeerde clubs als Top Sassenheim E2, Valto E1 en Meervogels E2. En winnen we daarna bij KCR E3 met 6-10. Wat ons in de wedstrijd van KCR zo trots maakte, was onze mentale weerbaarheid, ons volharden. Een KCR die ons op alle manieren probeert te bestrijden, maar geen voeten aan de grond krijgt. Een zeer matige scheidsrechter en een tegenstander die van hun 3 heren er 1 als dame laat spelen en 1 van hun 3 dames als heer laat spelen. Verdere omzettingen doet, maar niets heeft onze Olympia E1 TGV kunnen stoppen. Heerlijk gevoel. Gaan we ons belonen zaterdag 15 juni om 9.00 uur. Wie wint is kampioen. Spannender kan niet. De uitwedstrijd werd verloren met 4-3. Na 10 minuten hadden zij hun vier doelpunten al bereikt. Daarna kregen zij bijna geen kans meer en zijn wij vergeten ons te belonen met doelpunten en de winst. We hebben dus nog iets goed te maken. Wij hebben er alle vertrouwen in.

KOMT HET ZIEN! En moedig ons aan. Hopelijk kunnen wij het kampioenschap van de B1, C1 en het 5de een vervolg geven.

ZATERDAG 15 juni : OLYMPIA E1 – ‘t Capproen E1  aanvang: 9.00 UUR 

Feike, Lynn, Femke, Quinten en David

Coaches Marjolein en Lorenz