Seolto 1 – Olympia 1

De eerste competitiewedstrijd van Olympia 1, was er direct 1 die ver van huis was. In het Zeeuwse Vlissingen kon de wedstrijd, de eerste onder de nieuwe hoofdcoach Just Riet, een beeld gaan geven waar de nieuwe selectie stond. Helaas hadden de Olympianen een stroeve start en kwamen 5-1 en 7-3 achter. Hierna konden de bezoekers hun rug rechten en kwamen knap terug naar 10-8. Dit was ook direct de ruststand.

Na rust konden zij, door een hele sterke fase, de aansluiting vinden met een 10-11 stand. Hierna veranderde het spel in Zeelands korfbal, wat inhield dat er veel fysieker gespeeld ging worden. De bezoekers hadden hier veel last en konden hier niet goed mee omgaan. Het gevolg was dat de thuisploeg maar liefst 7 doelpunten op rij konden maken, 17-11. Helaas kreeg Olympia het maar liefst 20 minuten niet voor elkaar om te scoren, dit was echt hetgeen ze de das omdeed. Het slot van de wedstrijd was er nog enige tumult en een aantal harde acties van de tegenstander, maar uiteindelijk stond de score van 18-13 op het scorebord op het moment van het eindsignaal.

Ondanks het verlies kon de coach toch terugkijken op een goede wedstrijd van Olympia. Er is goed gestreden en de discipline van het team was prima in order. Complimenten voor de goede wedstrijdmentaliteit! Het was echt een team wat in het veld stond. Er zijn voldoende aanknopingspunten om op verder te bouwen.

Martijn Koolwijk (3), Joey Ockeloen (2), Lennart Orgers, Andre van der Wacht (2), Nienke Kros, Ilona van der Wacht (1), Naomi de Water (1), Sara Oranje (4) (’48 Eline van der Wacht).