Op zaterdag 21-09-2019 stond de bruggenderby weer op de kalender. Nikantes uit Hoogvliet kwam op bezoek bij de ploeg uit Spijkenisse. Na de valse start van vorige week was de thuisploeg er op gebrand om het deze week zeker beter te doen.

Olympia kwam goed uit de startblokken en wist Nikantes binnen 5 minuten op een 3-0 achterstand te zetten en na 20 minuten stond er een voorsprong van maar liefst 6-0 op het scorebord. Hierna wisten de bezoekers voor het eerst de korf te vinden, wat ze hierna in de 1e helft nog maar 1 keer konden herhalen. De thuisploeg ging gestaag verder en de ruststand was hierdoor 9-2.

Coach Just Riet van de thuisploeg kon tot op heden tevreden zijn. De opdrachten vanuit de trainingen werden goed uitgevoerd en verdedigend werd er goed druk gezet, waardoor de scores van de bezoekers laag bleven. Aanvallend kregen zij veel ruimte, waardoor de rust er niet altijd was om de goede kansen te selecteren.

In de 2e helft werd Olympia minder scherp, maar verloor nooit de controle over de wedstrijd. Na de eerste treffer in de 2e helft van de ploeg uit Hoogvliet, volgden er maar liefst 4 van Olympia en was er een gat van 10 doelpunten, 13-3. Vervolgens maakte Nikantes er 4 op rij, maar toen werd de thuisploeg weer wakker en konden zij ook weer een serie van maar liefst 5 doelpunten produceren. De eindstand van 18-7 liet een duidelijke overwinning voor Olympia zien.

De bezoekers lieten geen sterke wedstrijd zien, maar het 1e team van Olympia deed wat er van ze verwacht werd. Dit willen zij uiteraard gaan herhalen in hun thuiswedstrijd tegen ZKV uit Zuidland op zaterdag 28-09-2019.

Andre v.d. Wacht (5 doelpunten), Lennart Orgers (4 doelpunten), Ilona v.d. Wacht (1 doelpunt), Naomi de Water (2 doelpunten), Joey Ockeloen (2 doelpunten), Martijn v.d. Breevaart (1 doelpunt), Tanya van Buuren, Sara Oranje (3 doelpunten).  Wissels:  Nienke Kros  & Martijn Koolwijk