Luctor 1 – Olympia 1

In het verre Terneuzen werd er op zaterdag 05-10-2019 om 16:30 aan de wedstrijd Luctor 1 – Olympia 1 begonnen. Luctor 1 heeft tot nu toe iets meer punten weten de vergaren, maar het lijkt een wedstrijd te worden waar hard gewerkt moet gaan worden om de punten te pakken.

De 1e helft liet een gelijk opgaande strijd zien. Er waren goede duels en er werden weinig fouten gemaakt. Er werden door Olympia mooie gevarieerde aanvallen gecreëerd en verdedigend werd er de discipline en rust getoond, welke coach Just Riet zo graag ziet. Met de rust stond er dan ook een mooie 6-7 score vermeld op het scorebord.

Helaas kon de ploeg uit Spijkenisse het getoonde spel uit de eerste helft niet helemaal vasthouden. Aanvallend werd het wat onrustiger en in de verdediging werden een aantal foutjes gemaakt. Op het moment dat Olympia de korf even niet kon vinden zette de Zeelandse ploeg wel door, waardoor de stand na 15 minuten in de 2e helft 10-7 in het voordeel van de thuisploeg was. Coach Just Riet bracht een aantal wissels in om aan te haken bij Luctor, maar helaas kon Olympia de wedstrijd niet meer kantelen. Er werd nog wel, met nog 2 minuten op de klok, aangehaakt door de bezoekers, 12-10. Echter kon Luctor in de laatste 2 minuten nog 3 keer makkelijk scoren, waardoor er een vertekende 15-10 als uitslag werd genoteerd.

Een wedstrijd waar zeker meer te halen was, maar waar ook in de 1e helft een prima Olympia 1 te zien was. Olympia 2 mag zeker hun complimenten krijgen vanwege hun invalbeurten, welke het eerste team in de wedstrijd hebben gehouden.

Lennart Orgers, Andre v.d. Wacht (5 doelpunten), Naomi de Water, Nienke Kros (2 doelpunten), Pjotr v. Deursen (1 doelpunt), Jason Blakmoor (1 doelpunt), Sara Oranje (1 doelpunt), Tanya van Buuren.

Wissels: Eline v.d. Wacht, Iwan v.d. Wacht,