Koploper in de poule Olympia A2 moest deze week de koppositie vast zien te houden op bezoek in Zuidland bij ZKV A1. De druk was voelbaar en iedereen was  erop gebrand om met de overwinning naar Spijkenisse terug te gaan. Ook voor de coaches René en Merijn was het een spannende wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was veelbelovend, er werd een 1-4 voorsprong gecreëerd. Hierna kwam ZKV echter goed terug en zorgden voor een 5-5 ruststand. Het leek erop dat de bezoekers toch wat last kregen van het kleine en echte gras veld wat toch heel anders speelt dan kunstgras.

De coaches gaven in de rust nog een peptalk. Olympia was zeker de betere ploeg, maar dit moest ook in de stand zichtbaar laten worden. Helaas wilde het niet lukken zoals gehoopt en met nog 8 minuten op de klok stond het team uit Zuidland met 9-7 voor. Het was spannend tot aan de laatste seconde. Door enorm hard werken en niet opgeven werd er alsnog een 9-9 uitgesleept.

Zaterdag 12-10-2019 staat de kampioenswedstrijd op het programma. In de thuiswedstrijd tegen Nexus A1 wordt bepaald wie zich najaarskampioen 2019 mag noemen. De ploegen staan op een gedeelde 1e plaats, dus dat wordt een spannende pot!

Elise Meijer (3 doelpunten, Romana Ansems (1 doelpunt), , Malisafija van Loon (2 doelpunten), Milou Bliekendaal, Madelief van Wijngaarden, Soraya (1 doelpunt), Gilliano Mieremet (2 doelpunten) / Floris Rienks, Thijmen Lindenburg.