Na een wisselvallige start van de competitie met verliespartijen in Zeeland, ontving Olympia vandaag de nog ongeslagen koploper uit, jawel… Zeeland. De thuisploeg wist al dat dit een hele taaie en stugge ploeg is, die nooit opgeeft. Een vechtmachine met een paar erg gevaarlijke heren.

Bij de start van wedstrijd werd duidelijk dat Zaamslag 1 ook zwaktes heeft. In de eerste 10 minuten had Olympia wel 6x kunnen scoren uit een actie zonder bal naar de korf toe. Dat lukte helaas niet. Zakkende heren en fanatiek uitverdedigen zorgde voor vertraging in het spel en minder aanvalsstrijd dan gewenst. Qua spel was de eerste helft verder gelijk opgaand, na een  1-3 en 3-5 achterstand kwam Olympia knap terug tot een 6-6 stand toen het rustsignaal klonk.

Na rust was er een heel ander beeld. Olympia kwam goed uit de startblokken en beloonde zich met 2 snelle doelpunten, waardoor de stand naar 8-6 ging en binnen 10 minuten na rust kwamen de Olympianen op een verschil van maar liefst 3 doelpunten, 11-8. Zaamslag bleef strijden, werd iets fysieker, maar kon het gat niet meer dichten. Met scores om en om bleef het verschil minstens 2 punten. Toen 7 minuten voor het einde het verschil op 4 doelpunten kwam, 15-11, was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 16-13.

Een prachtig resultaat voor Olympia, die hierdoor op een gedeelde 3e plaats komt te staan. Op zaterdag 19-10 staat de uitwedstrijd op het programma tegen Voltreffers 1 uit Oosterhout, de hekkensluiter van dit moment.

Andre v.d. Wacht (6 doelpunten), Lennart Orgers (1 doelpunt), Martijn v.d. Breevaart, Martijn Koolwijk (3 doelpunten), Ilona v.d. Wacht (1 doelpunt), Naomi de Water (2 doelpunten), Sara Oranje (1 doelpunt), Nienke Kros (2 doelpunten).