In een heel spannende poule speelt Olympia C1 een heel goed seizoen. Vorige week wist Olympia hun wedstrijd tegen IJsselvogels met 4-3 te winnen en verloor grootste concurrent Korbis met 9-8 van OZC. Hierdoor was het kampioenschap van Olympia C1 eigenlijk al binnen, maar uiteraard wilden zij de wedstrijd tegen Korbis heel graag winnend afsluiten. Vandaag moest gelijk gespeeld of gewonnen worden, om als enige kampioen te worden gekroond.

De wedstrijd werd gespeeld in een regenachtig Waddinxveen op een echte grasmat. De 1e helft was niet het niveau om over naar huis te schrijven. Veel plaatsingsfouten, zwakke aanvallen en heel erg slordig spel. Dit resulteerde in een 4-1 achterstand in de rust. Uiteraard werden door coaches Dianne v.d. Steen en Jason Blakmoor in deze rust nog even de plannen besproken en werd er met elkaar afgesproken dat er in de 2e helft vol gas gegeven zou worden om de achterstand weg te poetsen.

De 2e helft lieten ze inderdaad hun ware aard weer zien. Er werd goed verdedigd en de aanvallen kwamen langzaam weer op gang. Ze hielden het goed dicht en er kwamen gaande weg steeds betere aanvallen met doelpunten. De C1 speelde weer zoals ze dat kunnen. Uiteindelijk is het 5-3 geworden in het voordeel van de thuisploeg en moest Olympia C1 de eer van het kampioenschap samen met Korbis C2 delen. Toch een prestatie om trots op te zijn!

Sabriya Peerkhan, Jivani Ullrich, Jaika Boswinkel, Dorien Westerbeek, Suzanne de Graag, Divano Vissers, Menno van den Berg, Thierry Oudshoorn & Colin van der Maat.