Het gedurende het hele seizoen door blessures getergde B1, mocht vandaag op eigen veld aantreden voor de kampioenswedstrijd voor het veldseizoen najaar 2019.

Vorige week hadden ze de buit eigenlijk al binnen in de uitwedstrijd tegen CKC Thor B1 uit Rotterdam. In een spannende en fysieke wedstrijd werd er toen knap een 6-8 overwinning uitgesleept bij de mede koploper. Hierdoor stond Olympia ongeslagen bovenaan in deze competitie. Om de ongeslagen status te kunnen behouden en als enige op de eerste plaats te mogen eindigen, moest er vandaag gewonnen of gelijk gespeeld worden.

Het team moest even op gang komen in deze wedstrijd. Er werd goed gespeeld, maar de ballen wilden nog niet door de korf vallen. Maar gelukkig werd na 10 minuten de score geopend door de thuisploeg. Hierna was het team goed op dreef. Van 3-0 liepen ze uit naar 6-1 en een ruststand van 7-2. Het moest wel heel raar lopen wilde de Olympianen deze overwinning en dus het kampioenschap nog laten schieten!

De bezoekers kwamen met 1 speler minder uit de rust. Een blessure hield 1 van de spelers in de kleedkamer en er waren geen reserve spelers meegereisd uit Rotterdam. CKC Thor moest het dus met een speler minder doen in de 2e helft. Het bleek een onmogelijke opgave tegen het toch al sterkere Olympia. De doelpunten vielen geregeld en af en toe konden de Rotterdammers nog een doelpuntje meepikken. Van 10-2 werd het 14-4 en in het fluitsignaal viel het laatste doelpunt nog voor de thuisploeg, 15-4! Het kampioenschap was glansrijk binnen gehaald!

Samen met alle invallers, die de B1 dit seizoen hard nodig had vanwege de blessures, werd er een mooi feestje gevierd.

Jonathan Badrie (6 doelpunten), Denzel Giwa (1 doelpunt), Nick de Ruiter (1 doelpunt / ’50 Xander Mouthaan), Kevin Koster (1 doelpunt), Fenne Oranje (1 doelpunt), Mariska Beijer (3 doelpunten), Amber v.d. Linden (2 doelpunten), Aliene v. Veen (2e helft Nynke Hartstra). Coach: Bianca v.d. Akker.

Geblesseerd: Loraina v.d. Wal & Esmée Weeda.

Invallers eerdere wedstrijden: Zara Zaal & Mike Ockeloen.