In Oosterhout stond de laatste wedstrijd van de najaar competitie op het programma. Dit keer was Voltreffers 1, de hekkensluiter van deze poule, de tegenstander van de ploeg uit Spijkenisse.

Het was voor Olympia onwennig om weer op een echt grasveld te moeten spelen, welke ook nog erg zompig was. Het zou daarom een zware wedstrijd worden. De goede start was voor or de thuisploeg. Na een 2-0 voorsprong wist Olympia gelukkig de aansluiting te krijgen. Hierna was het stuivertje wisselen. Er werd tot net voor rust geen enkele keer meer dan 1 doelpunt verschil gecreëerd. Maar de bezoekers konden in de laatste 2 minuten voor rust toch de 2 doelpunten verschil op het scorebord krijgen.

Na rust werd er meerdere malen een verschil van 3 doelpunten gecreëerd door Olympia. Echter 2 minuten voor tijd wist Voltreffers toch heel dichtbij te komen, met een stand van 12-13. In de laatste minuut kon Olympia toch de wedstrijd beslissen en liet een eindstand van 12-14 noteren.

Het bleek niet de “makkelijke” wedstrijd te zijn geworden die vooraf wellicht verwacht werd gezien de stand op de ranglijst. Olympia korfbalde een prima wedstrijd, maar de kansen wilde er maar niet in. Door het natte grasveld was het lastig om te bewegen en afwisselende kansen te creëren. De wedstrijd was spannender dan noodzakelijk, maar de punten waren binnen. Hierdoor eindigt Olympia in de middenmoot van deze poule. Ze kunnen zich nu op gaan maken voor een nieuw zaalseizoen.

Andre v.d. Wacht (6 doelpunten), Martijn v.d. Breevaart, Lennart Orgers, Martijn Koolwijk (5 doelpunten), Ilona v.d. Wacht (1 doelpunt), Sara Oranje, Tanya v. Buuren, Nienke Kros (2 doelpunten / Eline de Zeeuw).