Vandaag stond de laatste veldwedstrijd en eerste return van 2019 op het programma. Oranje Wit (D) 5 was in Dordrecht de tegenstander. In de allereerste wedstrijd werd er met 7-17 verloren van deze tegenstander. We hadden dus nog iets goed te maken met ons zelf.

En dat lukte voor een groot gedeelte. Met de gebruikelijke inzet werd de eerste helft via een 4-3 achterstand omgebogen in een 4-5 voorsprong. Een mooie opsteker tegen de tweede plaats in de poule. Veel duels werden gewonnen en bij vlagen was het combinatiespel goed, maar was er aanvallend wel wat te verbeteren.  Ook verdedigend moest het scherper. Een bewijs dat er nog een hoop rek zit in het korfbalspel van Olympia 2.

Met wat aangescherpte aanwijzingen ging Olympia 2 weer frisse moed de strijd aan met Oranje Wit in de tweede helft. Helaas was het een mindere tweede helft van onzer zijde en een betere tweede helft van Oranje Wit. De inzet bleef. Dat kan je Olympia 2 nooit verwijten. Wel werd Olympia 2 slordiger in balbezit, waardoor Oranje Wit meer aanvallen kreeg om de wedstrijd in het slot gooien. Na wat langere tijd op 2,3 doelpunten verschil te hangen, werd er nog wel wat geprobeerd met enkele wissels. Helaas had dit niet zijn uitwerking. Het makkelijker raak schietende Oranje Wit bouwde nog wat uit tegen een strijdend Olympia 2. Zo werd er afgefloten bij een eindstand van 13-8.

Het eerste helft veldseizoen zit er op. Olympia 2 gaat de goede kant op, maar moet nog slimmer worden. Tegen Nikantes, Keep Fit en KCR zijn er drie mooie winsten behaald, maar er zit nog meer rek in. Wat maakt de kans op nog meer overwinningen groter voor Olympia 2? Met deze vraag gaan we weer verder aan de slag in de zaal. Komaan Olympia 2. Yes you can!