Beste spelers, ouders en/of verzorgers,

Dinsdag 21 april heeft het kabinet aangekondigd dat kinderen tot 18 jaar weer met elkaar buiten mogen sporten. Goed nieuws!

Het bestuur is van mening dat een korfbaltraining met de restricties omtrent het coronavirus goed te organiseren is voor de jeugd tot en met 12 jaar. Voor het aanbieden van trainingen in de vorm zoals we die kennen voor jeugd van 13-18 jaar, zien het bestuur en de JTC op dit moment helaas nog geen mogelijkheden. Korfbal is een gecontroleerde contactsport waarbij het bijna onmogelijk is de 1,5 meter grens te handhaven. Dat betekent dat er voor de leden van 13 jaar en ouder nog geen trainingen worden aangeboden. Het bestuur beseft dat dit een teleurstelling zal zijn voor deze jongeren, maar de gezondheid van hen en die van de vrijwilligers staan voorop.

Training voor de jeugd t/m 12 jaar start 11 mei

De eerste training voor de jeugd tot en met 12 jaar zal op 11 mei zijn en voor iedereen op vrijwillige basis. Het wel of niet verschijnen op een training heeft geen enkel gevolg voor de teamindeling voor het volgende seizoen. De trainingstijden worden bekend gemaakt via de teamapps.

 

Coronaprotocol van toepassing

De korfbalbond, NOC*NSF en de gemeente Nissewaard hebben diverse protocollen opgesteld, waarin beschreven staat hoe wij als vereniging moeten handelen. Deze regels zullen wij uiteraard opvolgen. Een onderdeel daarvan is het aanstellen van coronacoördinatoren. Saskia en Jurgen Seekles hebben het bestuur toegezegd deze belangrijke functie te bekleden. Zij zullen erop toezien dat de regels worden gehandhaafd. Voor vragen/opmerkingen zijn zij te bereiken via corona@olympia-spijkenisse.nl

 

Het protocol dat voor u en uw kind(eren) geldt

  • Op de dag van de training kunnen kinderen tot 16.00 uur aangemeld worden bij hun huidige trainer(s) (afmelden hoeft niet). Is uw kind of iemand uit het gezin ziek of verkouden? Blijf thuis!
  • Laat uw kind(eren) thuis omkleden en naar het toilet gaan. De kleedkamers en toiletten zijn gesloten. (In uiterste nood is het mogelijk om gebruik te maken van de toiletten met toestemming van de coronacoördinatoren).
  • Kijk naar de trainingstijd en kom maximaal 10 minuten voor aanvang van de training het terrein op. Haal de kinderen daarnaast binnen 10 minuten na afloop van de training op. Broertjes en zusjes mogen ook niet eerder komen of blijven wachten.
  • Kom zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar de trainingsaccommodatie.
  • Vanaf de parkeerplaats is het terrein alleen toegankelijk voor de kinderen en trainers.
  • Volg op het Olympia-terrein de bewegwijzering en de aanwijzingen van de coronacoördinatoren.
  • Ouders die kinderen brengen met de auto mogen de kinderen afzetten, waarna zij de parkeerplaats verlaten. Het is niet mogelijk op de parkeerplaats te blijven, ook niet in de auto.
  • Was voor en na de training de handen conform de richtlijnen van het RIVM;
  • Trainers houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van de kinderen. Mocht er iets gebeuren dan is er een EHBO’er aanwezig. Zij heeft voldoende beschermingsmateriaal om veilig te helpen.
  • Na de training moeten de sporters en trainers direct via de bewegwijzering de accommodatie verlaten.

Mocht u moeite hebben om deze regels op te volgen of mocht het voor uw kind(eren) niet mogelijk zijn om onder deze voorwaarden te trainen, blijf thuis!

Wij hopen van harte dat veel kinderen zich aanmelden voor de trainingen.

 

Het bestuur van Olympia