Wat was het een raar seizoen. Plotseling stopte het korfbal. De 2e helft veldcompetitie is niet gespeeld. Dat is juist een periode waarin een team kan laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. Waar de trainers hun investeringen terug gaan zien. Zo jammer. Wij als JTC zijn wel blij dat alle teams het jaar samen af kunnen sluiten. Want woensdag 3 juni is de laatste training in de huidige opstelling. Vanaf 8 juni gaan we verder met de nieuwe opstelling en we trainen tot en met 8 juli! De trainingstijden volgen nog. Houd hiervoor de website in de gaten.

De teamindelingen (jeugd) voor volgend seizoen zijn zojuist verstuurd per e-mail aan alle leden. Niks ontvangen? Check dan bij de ledenadministratie of het juiste e-mailadres bij Olympia bekend is.

Bij het samenstellen van de nieuwe teams kijken we naar prestatie, passie en plezier. Oftewel, op welk niveau zal eenieder zich prettig voelen? Hoe beleeft iemand de sport en op welke manier zal hij of zij zich inzetten, waardoor men met plezier kan spelen? Gelukkig kijken wij het hele jaar mee naar de trainingen en wedstrijden, waardoor wij ook over dit korte seizoen een goed beeld hebben kunnen vormen. Ook hebben de huidige trainers meegekeken met het maken van de opstelling en hun mening gedeeld. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met de regels van de bond: maximumleeftijden en gemiddelde leeftijden van een kind / team. Op basis van al deze informatie hebben wij keuzes gemaakt. Dan nog de juiste trainers. En dat laatste is gelijk een ontzettend groot probleem! Van de 30 trainers dit jaar blijven er 17. Er komen 3 trainers bij. Zoals jullie kunnen zien hebben we bij twee teams (A2 en A3) nog geen trainers. Ook staan er trainers alleen op een groep, wat niet wenselijk is. Een vraag die bij de meesten van u en jullie op zal komen is: “Waarom staan er dan twee trainers bij de andere teams”? Dat heeft een aantal redenen:

  • Trainers kunnen niet tweemaal per week training geven.
  • Trainers zijn te jong om een A-leeftijd training te kunnen geven.
  • Trainers hebben zelf nog kinderen in de jeugd, waardoor zij op een later tijdstip niet inzetbaar zijn.

De JTC is weken bezig geweest om trainers te vinden. Maar helaas. Wij doen hierbij dan nog een oproep, sterker nog: een noodkreet!!!

WIE O WIE KAN ONZE A-JEUGD TRAINEN? Of wie kan versterking bieden bij de trainers die alleen staan? Heb je vragen hierover, bel of app één van onze JTC-leden. Wij gaan graag met jou/jullie in gesprek. 

Voor de teams die geen trainer hebben gaan we proberen tot aan de zomervakantie tijdelijke trainers te zoeken, jullie worden hierover geïnformeerd.
Bij de F staan helaas nog maar twee kinderen. De komende periode zullen we vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes uitnodigen en we verwachten daar een aanloop van nieuwe leden te krijgen.

Wij zijn ons ervan bewust dat sommige spelers teleurgesteld kunnen zijn over de indeling. Wij vragen aan u en jullie om altijd het gesprek met ons aan te gaan als er vragen en/of opmerkingen zijn. Wij onderbouwen graag onze keuzes. Voor vragen en afspraken kunt u mailen naar bestuurwedstrijdzaken@olympia-spijkenisse.nl. Vanwege de coronamaatregelen zullen de gesprekken plaatsvinden via Whatsapp-bellen.

Jeugd Technische Commissie