Vorig jaar begon ik de publicatie met: “wat was het een raar seizoen” niet wetende wat er nog allemaal op ons af zou komen. Bizar is wel een goed woord daarvoor. We hebben alleen eerste helft veld gespeeld en toen was het klaar… alleen maar trainen. Voor veel kinderen even weg van huis, even er uit. Plezier stond bovenaan het verlanglijstje van de jeugd en vooral niet te serieus. Grote uitdagingen voor trainers, want “je wil ze toch ook wat leren”. Als JTC en bestuur zijn wij enorm dankbaar voor alle inzet van deze trainers. Het woord “bezigheidstherapie” is vaak gevallen, maar jullie bleven enthousiast! Grote klasse! 

Precies een week geleden kregen wij een voorstel binnen van de bond voor een mini competitie in juni. En of we mee wilden doen. Enthousiast hebben wij gereageerd, tuurlijk willen we dat!! Maandag kwam de mail dat de mini competitie zou starten. Met een sneltrein vaart moest alles georganiseerd worden. Gelukkig waren de gesprekken met trainers al gepland en de conceptindeling besproken. 

Maar waar baseer je de opstelling van volgend jaar op? Nauwelijks gespeeld, niet iedereen kon of mocht trainen? Als JTC hebben we besloten voorgaande jaren mee te wegen. Gelukkig werken wij al een tijd samen en zijn wij allemaal ook trainers (geweest) conclusie: beeldvorming is er. Op basis van de afgelopen jaren hebben wij de opstelling bepaald. Dat kan voor sommige kinderen positief uitvallen, voor andere negatief. 

Via e-mail heeft u de opstelling ontvangen voor het seizoen 2021-2022 en met deze opstelling beginnen we dit seizoen. De JTC zal zich inzetten om te bepalen of de juiste keuzes zijn gemaakt. Als we denken dat een kind in een ander team beter op zijn of haar plek zou zijn, zullen we wijzigingen gaan doorvoeren. Want een ieder moet op zijn of haar niveau de sport kunnen beoefenen. 

Als laatste groot nieuws. Na onze oproep om te helpen met training geven, hebben meerdere ouders zich gemeld, maar ook jonge jeugdleden. Grandioos. Met trots kunnen we zeggen dat alle teams voorzien zijn van een trainer. Wij hopen van harte dat jullie een prachtige korfbalervaring gaan meemaken. Mocht u aan de hand van de opstelling nog vragen hebben, graag uw mail naar bestuurwedstrijdzaken@olympia-spijkenisse.nl Wij zullen dan een teams afspraak inplannen.

Namens de Jeugd Technische Commissie
Evelien Buis
NB De trainingstijden volgen later op de website en social media