Spijkenisse – In de wedstrijd om plaats twee heeft Olympia er nooit een spannende wedstrijd van kunnen maken. Olympia miste het gif in zijn spel en deed zich te kort. Olympia ging kopje onder met een ruime en terechte 7-15.

Olympia ging nog furieus van start met de 1-0. Dit werd alleen ook weer snel beantwoord met de 1-1. Hierna heeft Olympia alleen maar het nakijken gehad. ’t Capproen speelde opportunistisch en speelde zichzelf in de juiste flow. En schoot zich met 6 afstandsschoten en 2 doorlopers naar een 3-8 ruststand. Je voelde dat het nog niet verloren was door de goede kansen die er toch echt waren, maar dan moest Olympia het wel uit een heel ander vaatje gaan tappen.

In de tweede helft leek dit ook met de 4-8 te gaan gebeuren. Het tempo ging omhoog en het gif was wat meer terug. Zou het dan. Helaas. ’t Capproen pakte de draad na 5 minuten weer snel op met de 4-9. Dit was het moment dat Olympia het er volledig bij liet zitten. Aanvallen werden weer eentonig en zonder veel verassingen. Koppies gingen weer zichtbaar hangen. Geen gif en geloof aanwezig. ’t Capproen maakte hier dankbaar gebruik van en liep uit naar 4-13. Wedstrijd gespeeld…over en uit. De 5-13, 6-13 en 7-13 waren nog leuk om het geen afdroogpartij te laten lijken, maar ’t Capproen speelde met het publiek achter zich een prima wedstrijd en Olympia gewoon niet. Met een ruime 7-15 eindstand floot Dhr. Holleman af. Een leuk positief puntje was nog het debuut van A junior Jordi Mehciz.

Trainer Lorenz Cafferata klonk berustend. “Na een pittige week hebben wij het gewoon nog niet op de rit”. “We waren te lief en miste duidelijk het gif in ons spel” klonk Lorenz Cafferata. Het draadje is nu nog veel te dun. Bij tegenslag moet Olympia mentaal weerbaarder worden en blijven knokken tot het einde. Dat Olympia het kan is wel gebleken. Plaats drie op de ranglijst is voor nu het resultaat.

Voor nu nog één terugwedstrijd tegen Oranje Nassau (A), voordat Olympia de zaal in gaat. De thuiswedstrijd vind ook nu thuis plaats om 16.00 uur.  

Olympia 2 speelde een positieve wedstrijd tegen Kinderdijk 3 uit Alblasserdam. Olympia heeft 3-13 verloren, maar deed qua spel en kansen niet onder voor Kinderdijk. Dit moet hoop geven voor de toekomst. Ook voor Olympia 2 nog één veldwedstrijd, voordat de zaal betreden wordt. Tegen Vitesse (B) 6 vindt er ook een terugwedstrijd plaats. Uit werd zeer ruim verloren. Er is dus behoorlijk wat te verbeteren tegen deze tegenstander uit Barendrecht. De wedstrijd begint om 14.30 uur.