Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Triade in Langerak op het programma. Een ploeg waar kansen tegen liggen. En eigenlijk kwam het gelijk uit in de eerste helft. We speelde een gelijk opgaande eerste helft, waarin we zelfs bij 5-5 het initiatief pakte met 5-6 en 6-8. Helaas kon Triade door onhandige balverspilling aan Olympia zijde nog de ruststand bepalen op 7-8. Olympia zat goed in de wedstrijd. En een overwinning was zeker mogelijk. Met wat aandachtspunten startte Olympia met frisse zin aan de tweede helft. Met de 8-8 en daarna 8-9 voorsprong verliep het nog steeds volgens schema. Alleen wat hierna gebeurde is onverklaarbaar. Nog steeds veel kansen, maar deze troffen geen doel meer. En met vooral het fysieke herenoverwicht van Triade in 1 vak liep het daar niet goed meer. I.p.v. knokken, beleving en elkaar positief aansporen, bleef de spelbeleving erg vlak en zelfs hier en daar negatief. Olympia kreeg het momentum geen moment meer zijn kant op. Triade ging daarentegen wel door na de 9-9 in de 39ste minuut. En hierdoor stond het in eens 15-10 in minuut 49. En alsof het niet vervelender kon, viel Tanya ook nog eens uit met een op het eerste gezicht vervelende knieblessure. Hopelijk valt het mee. Na twee zwangere dames. Kunnen we dit er nog wel bij hebben. En omdat Andre er ook mee moest stoppen vanwege last aan de hamstring. Was het definitief over en uit voor Olympia. Gelukkig hadden we het tweede op de bank zitten en konden de lege plekken gelukkig opgevuld worden. Dank daarvoor. Uiteindelijk kon de wat pietluttig, maar de goed consequent leidende arbiter affluiten bij een eindstand van 19-11. Een zuur verlies, maar met de eerste helft in het achterhoofd wel weer een bevestiging dat wij met een goede spel- en teambeleving goed mee kunnen in de derde klasse. Maar wat doen wij als het even wat minder loopt. Opgeven of……..

Volgende week nog meer kansen op een overwinning. Weer een nieuwe kans om het opnieuw te laten zien. Dan volgt de inhaalwedstrijd tegen Sperwers in Rotterdam. Zoals het er nu naar uit ziet start de wedstrijd om 12.00 uur.