Na het debacle tegen koploper Trekvogels. Had Olympia een uitgelezen mogelijkheid zich te herstellen tegen rode lantaarndrager Nikantes uit Hoogvliet. Helaas moest Olympia het wel doen zonder hun aanvoerster Nienke Kros. Bij de dames werd deze plek ingenomen door A junior Fenne Oranje. Dat hield in dat er van het originele dameskwartet in het begin van het seizoen alleen Ilona van der Wacht nog over was. Tot zover ging Olympia veerkrachtig om met deze personele problemen aan dames zijde. Hopelijk ook vandaag.

Met de 1-0 van Andre van der Wacht liet Olympia direct van zich spreken. Helaas werd deze snel beantwoord met de 1-1 van Nikantes. Je merkte al snel dat dit een zwoeg wedstrijd werd. Olympia moest hun lengte te kort compenseren met strijd, dynamisch spel en efficiƫnt scoren. En dat ging alles behalve soepel. Tot 5-4 en 5-5 leek er nog niet veel aan de hand, maar je merkte dat het strijdende en matte Olympia te weinig voor elkaar kreeg. Dit maakte dat Nikantes bloed rook en Olympia naar 5-8 een dreun verkocht. Door snel balverlies van Nikantes kon Olympia de ruststand nog bepalen op 6-8.

Niets verloren. En je merkte dat Olympia best wilde strijden, dus dat biedt perspectief. En met de snelle treffer van de  meter vretende Iwan van der Wacht direct na rust was het 9-10. Dan ga je er eens lekker voor zitten zou je dan zeggen. Helaas was dit niet de aanzet tot een boeiende tweede helft aan Olympia zijde. Olympia moest vandaag zijn meerdere erkennen in Nikantes. Scorend lukte het gewoon niet en het spel werd ook niet veel beter. En dat Olympia het in de rebound niet heel goed voor elkaar kreeg hielp natuurlijk ook helemaal niet mee.  Nikantes kon lang aanvallen en Olympia juist niet. Nikantes liep uit naar 9-13 en speelde een gewonnen wedstrijd. Uiteindelijk floot de scheidsrechter Dhr. Hoekstra af bij een teleurstellende 10-13 nederlaag.

Positief punt in deze wedstrijd was het basisdebuut van Fenne Oranje. Ze heeft het na haar eigen wedstrijd zeer verdienstelijk gedaan. Dit biedt hoop voor de toekomst.

Kan Olympia het tij keren is de vraag. Dan mag dat volgende week geprobeerd worden tegen ZKV uit Zuidland. Deze wedstrijd start om 16.00 uur.