Na vorige week laagvlieger ZKV uit Zuidland simpel opzij gezet te hebben met 12-5. Waar vooral het laatste kwartier noemenswaardig was. Was het nu tijd om dit laatste kwartier een vervolg te geven. Thor moest hier in Harmelen het lijdend voorwerp in zijn. De eerste ontmoeting eindigde in een leuke 15-10 winst.   

In de eerste helft kwam daar nog niet veel van uit. Een moeizaam spelend vak stagneerde de score. Na een 0-1 voorsprong liep Thor uit naar 6-1 negen minuten voor de rust. De werklust was goed en dat zorgde ervoor dat Olympia 7 minuten voor de rust al herstel liet zien. Via 6-3 en een 7-4 ruststand was daar Olympia ineens weer. Hoe simpel kan het dan zijn he. Dit kwam mede door het hard werken vol te houden.

Na de rust werd deze lijn vast gehouden. Als het verdedigend na scores voor ook op orde gebracht kon worden, kan de winst zeker binnen gehaald worden. Kansen genoeg de gehele wedstrijd. Neem alleen al de twee gemiste strafworpen in deze wedstrijd. Olympia kwam goed de rust uit het maakte er snel 7-6 van. Ondanks de 8-6 lag het momentum bij Olympia en wist Olympia de wedstrijd langzaam naar zich toe te trekken in een veel leukere tweede helft aan Olympia zijde.  Via 8-9 en 9-10 leek Olympia dit dan ook echt te doen.  Helaas wist Thor de stijgende lijn de verstoren met de 11-10 en 12-10. In de laatste minuut wist Iwan nog wel de 12-11 te maken, maar was de tijd te kort om er nog minimaal een gelijkspel uit te slepen.

Coach Lorenz Cafferata kijkt terug op een leuke tweede helft. Een Olympia die lijkt weer wat vorm terug te pakken. Een verademing na de afgelopen weken. Er wordt nergens meer om gekorfbald naast de eer. De rode streep en de koploper liggen te ver weg. Het doel is dan ook het resterende seizoen op een leuke manier uit te ballen en kijken of we het ware Olympia 1 nog kunnen laten zien. Leuk vandaag was weer een debuut van een A junior. Na Fenne Oranje nu Evi Hartstra. Hopelijk volgen er voor haar ook nog vele minuten.

Op zaterdag 11 juni mag geprobeerd worden het ware Olympia te laten zien tegen het Amsterdamse Vlug en Vaardig. Dit mag in een thuiswedstrijd om 15.30 uur.